Ma Hajnalka napja van.

Százezrek blicceltek tavaly a fizetős utakon

Tavaly 276 ezer pótdíjfizetési felszólítást küldött ki a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ)  Zrt., 2,5 milliárd forint pótdíjat fizettek be – írja a Világgazdaság.


A NÚSZ-nak nincsenek hatósági jogkörei, de fejlesztései révén növelni tudta az ellenőrzések hatékonyságát, a hazai bliccelők mellett a külföldiekkel szemben is egyre hatékonyabban tud fellépni.

A NÚSZ nemrég integrálta díjellenőrzési rendszereit, a felállított kamerák egyszerre képesek az e-matricás, valamint a teherautók által használt HU-GO e-útdíjrendszerben is ellenőrizni a használati jogosultságot.

Ezzel olyan helyeken is megvalósul a kamerás ellenőrzés, ahol ennek a technikai feltételei korábban nem voltak meg. Az integrációt követően a korábban csak HU-GO-ellenőrzést végző portál az év első hét hónapjában csaknem 50 ezer jogosulatlan e-matricás úthasználatot is regisztrált.

Változhat a parkolással kapcsolatos bírságolás gyakorlata is: ha a parlament elfogadja a módosítást, akkor nem a szabálysértés konkrét idejétől ketyeg az óra, hanem akkortól, amikor a vétkes jármű üzemben tartója az erről szóló postai értesítőt kézhez veszi. Ezen a ponton azért változik a jogszabály, mert a jelenlegi gyakorlatban nem igazolható, hogy a járművezető megtalálja-e a bírságfizetésre felszólító, a szélvédőre helyezett „mikuláscsomagot”.

Forrás: vg.hu

MKFE kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.