Ma Konrád, Tivadar napja van.

M1-M7 közös szakasz: teherautóval, busszal 70 km/óra!

A rendőrség új szupertraffipax hálózatának néhány darabja olyan útszakaszokon működik, amelyek könnyen adhatnak okot a félreértésre, végső soron a büntetés kiszabására. Ilyen az M1-M7 budapesti ki- és bevezető szakasza is.


Tagjainktól érkezett jelzések alapján szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy az M1-M7 autópályák közös budapesti szakaszán a városhatár előtt a megengedett legnagyobb sebesség autóbusszal és 3,5 tonna össztömeg feletti járművekkel 70 km/óra. A kifelé vezető oldalon a Budapest vége tábla után ugyan kint van egy 100 km/óra korlátozó tábla, de ennek hatálya nem terjed ki az említett járműkategóriákra. Az M1-M7 e szakasza főútvonal, a KRESZ szerint „lakott területen kívüli egyéb út”, amelyen teherautóval, busszal a megengedett legnagyobb sebesség 70 km/óra.

Az autópálya kezdete tábla a Törökbálinti lehajtónál található, tehát aki az autópálya kezdete tábla előtt, a 6-os kilométerszelvénynél található VÉDA-kapunál túllépi a 70 km/órás sebességhatárt – ami elsősorban buszok esetén fordulhat elő –, büntetésre számíthat.

Az esetenként 30 ezer forintos bírság elkerülése érdekében kérjük, hogy az információt juttassák el a gépkocsivezetőikhez is.

MKFE kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.