Ma Gedeon, Johanna napja van.

Déli irányba egyirányú a Pesti alsó rakpart Margit híd feletti szakasza

Július 20-ától várhatóan 2017 tavaszáig felújítási munkák miatt egyirányúsítják a Pesti alsó rakpartot a Margit híd és a rakpart északi vége között.

A változás a buszok és teherautók forgalmát is érinti a felső rakparton érvényes 3,5 méteres magasságkorlátozás miatt.


A rakpart ezen szakaszának északi irányú forgalmát a Jászai Mari téren keresztül az Újpesti rakpart–Bessenyei utca–Kárpát utca–Révész utca útvonalra terelik. A Dráva utca felől a rakpart közvetlenül nem, csak a Kárpát utca–Révész utca útvonalon át lesz elérhető. Újlipótvárosból a Margit hidat csak a Pannónia utca–Szent István körút útvonalon, az alsó rakpartot déli irányban pedig csak a Szent István parki lehajtón keresztül lehet majd megközelíteni.

Az Újpesti rakparton – annak érdekében, hogy a terelt forgalom a lehető leghatékonyabban haladjon –, a Margit híd és a Szent István park közötti szakaszon a külső, alsó rakpart felőli útpálya északi irányba, azaz a Bessenyei utca felé, a Kárpát utcáig lesz egyirányú. Ugyanezen a szakaszon a belső, Pozsonyi út felőli útpálya a Radnóti Miklós utca és a Katona József utca között a Margit híd irányába lesz egyirányú, a Katona József utca és a Margit hídi felhajtó közötti szakasz pedig a Katona József utca irányából zsákutcává válik.

A Katona József utca Újpesti rakpart és Pozsonyi út közötti szakaszának forgalmi iránya megfordul: a Pozsonyi út felé lehet rajta közlekedni. Ebből az irányból tehát a hídra felhajtani nem lehet, a Margit híd ezért Újlipótvárosból a Pannónia utcán keresztül lesz megközelíthető.

A déli irányba egyirányú alsó rakpart miatt a Jászai Mari téri északi rámpa forgalmi iránya megfordul, felfelé lesz egyirányú, és az alsó rakpartról itt lehet majd felhajtani a Margit hídra Buda felé.

A Szent István parki rámpa ugyanakkor az alsó rakpart felé lesz egyirányú, és az alsó végében vissza lehet fordulni dél felé az alsó rakpartra.


A rakpart forgalmi rendjének változása a tehergépjárművek és az autóbuszok forgalmára is kihatással lesz, mivel északi irányban a Jászai Mari tér felső rakparti részén, a Margit híd alatt 3,5 méteres magasságkorlátozás van érvényben. Ezért az ezt a magasságot meghaladó, a Pesti alsó rakparton dél felől érkező járművek a Margit híd alatt nem haladhatnak át.

A magasságkorlátozást két helyen tudják kikerülni:

  • az Eötvös téren a József Attila utca–Akadémia utca, vagy a Bajcsy-Zsilinszky út felé tudnak felhajtani,
  • a Markó utcai felhajtón a Széchenyi rakparton keresztülhajtva, a Margit híd előtt az alsó rakpartra, déli irányba visszafordulva tudnak más útirány felé haladni.

 

Forrás és további információ: bkk.hu

 

MKFE kommunikáció

 



Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.