Ma Hajnalka napja van.

Teljes útzár a Budai Várban

Július 22-én délelőtt pár órára, július 23-án egész napra lezárják a Budai Vár területét a forgalom elől, ezért a turistabuszok sem hajthatnak fel a le- és felszállító helyekre.




A térkép nagyításához kérjük, kattintson a képre.

A rendőrség és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) tájékoztatása szerint július 22-én, pénteken délelőtt a Nándorfehérvári Diadal Emléknapja miatt forgalomkorlátozás lesz a Budai Vár területén, és a várterületre vezető útvonalakon.

A rendezvény zavartalan lebonyolítása érdekében 10:00 és 11:30 óra között szakaszosan lezárják a Lánchíd – Clark Ádám tér – Hunyadi János út útvonalat. A turistabuszok regisztrációjára 9:30 és 11:30 között nem lesz lehetőség, nem hajthatnak be a Budai Vár területére.

Az MTÜ kéri a turisztikai szakmát, hogy a Várba tervezett aznapi buszos városnézéseiket a fentiek figyelembevételével ütemezzék át. A várterület a rendezvény ideje alatt csak gyalogosan, mozgólépcsőn, siklóval illetve a várlifttel közelíthető meg.

Július 23-án a NightRun rendezvény miatt zárják le a Vár egész területét a forgalom elől, ezért turistabusszal nem lehet feljutni, a regisztrációs pontok sem működnek majd.

További információk: turizmus.com; police.hu

MKFE kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.