Ma Gedeon, Johanna napja van.

Szakmai konzultáció a fuvarozás alaprendeleteiről – kérdőívvel!

Tisztelt Tagjaink! Az Európai Bizottság konzultációt kezdeményezett a közúti fuvarozói szakma gyakorlására vonatkozó feltételek közös szabályainak megállapításáról (1071/2009/EK) és a nemzetközi közúti árufuvarozási piachoz való hozzáférés közös szabályairól (1072/2009/EK) szóló rendeletek felülvizsgálatával kapcsolatban.


A konzultációnak nagy jelentősége van, hiszen ez része a Bizottság által a következő 1-2 évben tervezett, átfogó felülvizsgálatnak, amely a közúti közlekedési szolgáltatókat érintő uniós szabályozásokkal kapcsolatos (közúti csomag).

A konzultáció keretében a Bizottság egy jelentős terjedelmű, kizárólag angol nyelvű kérdőíven keresztül kívánja megszondázni az érintetteket (állampolgárok, munkavállalók, vállalkozások, hatóságok, érdekképviseletek stb). A közúti csomag minden egyes (még alakuló) témájában az MKFE álláspontjának kialakítására lesz szükség. Az erre hivatott szakmai tanácsok munkájának megalapozásához fontos, hogy minél több tagi vélemény közvetlenül rendelkezésre álljon, ezért az MKFE a kérdőív alapján összeállított egy, az alábbi linken elérhető, az eddigi leglényegesebb kérdéseket tartalmazó, illetve az irányvonalakra rákérdező rövid kérdéslistát.

A válaszoknál figyelembe kell venni, hogy a konzultáció során felszínre kerülnek az egyes tagországok érdekei közötti különbségek, de az Egyesületen belüli hangsúlyeltérések is. Meg kell  teremtenünk az uniós liberalizációs és a hazai piacvédelemi igények egyensúlyát.

Kérjük tisztelt tagjainkat, hogy az MKFE induló álláspontja kialakításához az alábbi linken megtalálható kérdőívet legkésőbb 2016. augusztus 24-éig töltsék ki.

Köszönjük a közreműködésüket!


A KÉRDŐÍV ELÉRHETŐ ITT>>

MKFE kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.