Ma Béla napja van.

MOL-MKFE Gold Kártyával az új XXL Diesel is olcsóbb

Milliós nagyságrendű megtakarítást ígér a MOL a legnagyobb tehergépjárművek számára kifejlesztett, most bevezetendő dízel üzemanyag használatával, az XXL Diesellel.



Minden fuvarozással, szállítmányozással foglalkozó vállalat számára kiemelten fontos, hogy gépjárművei megbízhatóan és egyben gazdaságosan működjenek. A MOL ezt az igényt szem előtt tartva fejlesztette ki új üzemanyagát, az XXL Dieselt, azt a korszerű üzemanyagot, amellyel a nagy lökettérfogatú motoroknál jelentős, 2-4 százalékos üzemanyag-megtakarítás érhető el. Ez hozzájárulhat az üzemeltetési költségek és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez.

A hatékonyságot a MOL tesztelte először: saját kalkulációik szerint egy 150 nyergesvontatóból álló flotta egy évben összesen 20 millió forintos nagyságrendű megtakarítást érhet el, amennyiben kizárólag az új dízellel futnak a kocsik.

A MOL szerint az XXL Diesel minden típusú, dízelmotorral rendelkező járműben korlátozás nélkül felhasználható, azonban a termék előnyei elsősorban nagyméretű dízelmotorok esetében érzékelhetőek leginkább. Az üzemanyag-ellátó rendszerben kevesebb lerakódás képződik az XXL Diesel használata mellett, illetve fokozottan tisztítja az égésteret a lerakódott szennyeződésektől. Így tisztább motorüzemelést és nagyobb motorélettartamot tesz lehetővé, ami hosszabb távon jótékony hatással van a karbantartási költségekre.

Az új üzemanyag teljes mértékben megfelel az MSZ EN 590-es gázolajszabványnak, ezen felül prémium minőségű adalékcsomagot tartalmaz.

A MOL azonban szerette volna külsős véleményekkel is alátámasztani saját teszteredményeit, ezért az új fejlesztését egyéves tesztre bocsátotta, mielőtt megjelent volna vele a teljes piacon. Az üzemanyagot az MKFE néhány tagja is próbának vetette alá. A tapasztalatok összegzése azt mutatja, hogy 1,5-2 százalékos mérhető üzemanyagfogyasztás-csökkenést értek el a teszt során. Bár az üzemanyagot kisebb járműveknél is kipróbálták, de az értékelésből az derült ki, hogy jól érzékelhető eredményt a nyergesvontatók esetében tudtak kimutatni.

Az XXL Diesel valamivel többe kerül, mint a hagyományos termékek, de az olajtársaság mesterséges körülmények közötti tesztelése és a vállalkozók éles bevetésének eredményei is azt mutatják, hogy a többletköltség ellenére is számszerűsíthető megtakarítás érhető el az új üzemanyag használatával.

 

 
Az MKFE tagjai MOL-MKFE Gold Kártyájukkal literenként 4 forint kedvezménnyel vásárolhatják meg az XXL Dieselt, az alábbi töltőállomásokon. Természetesen a különböző kategóriába eső töltőállomásokon igénybe vehető kedvezmények a XXL Dieselre is vonatkoznak.


Töltőállomások országszerte



ALAPKEDVEZMÉNYT adó töltőállomások: nettó 9 Ft + 4 Ft

■ Békéscsaba, Szegedi út (1)

■ Berettyóújfalu, 42. sz. út (2)

■ Budapest, XXIII. Ócsai u. (3)

■ M1 Autópálya, 22-es km II., bal oldal (6)

■ Nagykanizsa, Elkerülő út (9)

■ Szeged, Dorozsmai út II., bal oldal (12)

■ Szombathely, Zanati út bal oldal (13)

 

TÖRZSKÚTI KEDVEZMÉNYT adó töltőállomások: nettó 15 Ft + 4 Ft

■ Cegléd, 4. sz. főút 66,7 km I., jobb oldal (4)

■ Cegléd, 4. sz. főút 66,7 km II., bal oldal (5)

■ Rábafüzes (10)

■ Rédics (11)


PRÉMIUM TÖRZSKÚTI KEDVEZMÉNYT adó töltőállomások: nettó 18 Ft + 4 Ft

■ Mosonmagyaróvár, M1-M15 I., jobb oldal (7)

■ Mosonmagyaróvár, M1-M15 II., bal oldal (8)

 

További információ a MOL-MKFE kártyáról, az igénylésről és az új termékről:

Szmolicza Vivien
telefon: 06 (1) 252 0688 /296
mobil: 06 (20) 371 5357
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.