Ma Hajnalka napja van.

NKH tájékoztatás a 2017. évre szóló CEMT-engedélyek pályáztatásáról

Az NKH-tól kapott előzetes szóbeli tájékoztatás szerint a 2017. évi CEMT engedélyekre történő pályáztatás kizárólag elektronikus formában fog történni, várhatóan 2016. november eleji kihirdetéssel.

A pályázat benyújtása az NKH honlapján elérhető, külön erre a célra kifejlesztett webes felületen lesz lehetséges. A fejlesztők törekedtek arra, hogy a pályázóknak a lehető legkisebb adminisztrációs terhet jelentse a szükséges adattábla kitöltése, vagyis a rendszerben való regisztráció. Ezért a vállalkozás nevének és közösségi engedély számának (KAF) megadása után a rendszer a különféle adatbázisokból automatikusan beemeli a szükséges adatokat. Emiatt fontos, hogy a nyilvántartott adatok (pl. járműadatok) naprakészek legyenek a hatóság rendszereiben.

A pályázó elektronikus formában csatolhatja a szükséges okmányokat, igazolásokat is, azonban az utóbbiakat eredetiben is el kell juttatni személyesen, vagy postai úton az NKH részére. A pályázat ezek beérkezésekor válik érvényessé. A kitöltést beépített súgó is segíteni fogja.

A regisztráció elfogadásáról a pályázó értesítést kap. Jóváhagyás esetén a továbbiakban már csak az igényét kell megjelölnie. Amennyiben hiánypótlás szükséges, úgy arról kap értesítést, aminek a megadott határidőig eleget kell tenni. Ha ez nem történik meg, a pályázat érvénytelen lesz.

Szintén értesítést kap a pályázó a pályázata elbírálásának eredményéről.

Az NKH arról is tájékoztatót adott, hogy amennyiben egy vállalkozás a CEMT engedélyekkel a teljes flottáját lefedi, járati engedélyt csak azokra a viszonylatokra kaphat, ahova a CEMT engedélye nem érvényes.

A pályázat kiírásakor az NKH részletes tájékoztatást ígér.


MKFE kommunikáció

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.