Ma Gedeon, Johanna napja van.

A TimoCom fuvarozói platformja csökkenti a CO2-kibocsátást

TimoCom, Európa legnagyobb fuvarozói platformja a különböző alkalmazásaival hozzájárul a járművek optimális kihasználásához, ezzel meghatározó részt vállal a környezetvédelemben. Azt, hogy a logisztikai szoftvereknek milyen hatása van a gazdaságra, illetve a CO2 károsanyag-kibocsátásra, nem olyan régen az olasz GreenRouter vizsgálta, jövőbe mutató eredményekkel.



Apró különbség ökológia és ökonómia között

A tanulmány, a TimoCom olaszországi fuvarozó ügyfelének, Ernesto Rampinini megbízásából jött létre. Lényege, hogy meghatározza a természeti erőforrások használatát az egyes járművek kihasználtságával összevetve, a megtett kilométerek tekintetében. Két különböző időtartományt vizsgáltak: 1999-2003 közötti időszakban a vállalkozás még nem használta az IT-szolgáltatók által kínált alkalmazásokat, 2004-től viszont már a TimoCom fuvarozói platformját választotta.

 

Az olasz GreenRouter Start-up vállalkozás az azonos nevű eszközök segítségével mérte és elemezte az ellátási láncban szereplő egyes logisztikai vállalatok CO2 károsanyag-kibocsátását. A tanulmány kimutatta, hogy a CO2-kibocsátás (szén-dioxid és azonos gázok) kilométerenként 23%-al csökkent azokhoz az évekhez képest, amikor még nem használták Európa legnagyobb fuvarozói platformját. Ez nemcsak 30%-os kihasználtság-növekedést eredményezett a TimoCom-termékek használatának köszönhetően, hanem 15%-os bevételnövekedést is jelentett az ügyfelek számára, az üresjáratok elkerülésével. A TimoCom átalánydíjas, és egyszerre több fuvarszervező, egyidejűleg több munkaállomásról, különböző járművek irányítását teszi lehetővé, de a környezetbarát technológiák nem feltétlenül drágák.

 

A "zöld logisztika" nem az úton, hanem az irodában kezdődik

A klasszikus raktér- és fuvarbörze funkció mellett, mellyel elkerülhetjük a környezeti szempontból káros és költséges üresjáratokat, további alkalmazások tartoznak a TimoCom portfóliójába, amelyek használatával hozzájárulhatunk környezetünk védelméhez.

 

Egyik az új, a cégjegyzéken belül található „Dokumentumok“-funkció. A gyakran használt, a fuvar lebonyolításánál nélkülözhetetlenek és egyszer már feltöltött iratok időt takarítanak meg a fuvarszervezőnek és csökkentik a papírfelhasználást.

 

A fuvarozói platformba beépített TimoCom Messengerrel a felhasználó személyes hangvételű és ajánlatközpontú beszélgetéseket folytathat a lehetséges üzleti partnerével. Itt egyszerre akár több beszélgetést is bonyolíthatunk, rövidebb idő alatt intézhetünk több fuvarmegbízást, ezzel redukáljuk az üres fuvarok számát, növeljük a bevételt, üzemanyagot takarítunk meg és így csökkentjük a CO2 károsanyag-kibocsátást.

 

Az ellátási láncban résztvevő vállalkozások számára elkerülhetetlen, hogy saját folyamatait a környezetvédelem figyelembevételével átgondolja. Mindazoknak, akik az új, hatékony technológiák felé nyitnak, nem csak egyetlen út vezet az Ipar 4.0 idejében a saját versenyképességük fenntartásához. Ezek a cégek, ezekkel az alkalmazásokkal, csakúgy, mint a TimoCom a fuvarozói platformjával, támogatják a „zöld logisztiká“-t a mai digitális időkben.

 

További információkat a TimoComról itt talál: www.timocom.hu

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.