Ma Hajnalka napja van.

Újabb egyeztetés az uniós ügyek államtitkárságán

A Miniszterelnökség Európai Uniós Ügyekért Felelős Államtitkárságán folytatott ma újabb egyeztetést Somogyi Gábor főtitkár, Csányi Gábor a nemzetközi kapcsolatok titkára és Raffai Péter az Árufuvarotzási Tanács titkára. A megbeszélés fő témája a Mobilitási Csomag és a Kiküldetési Irányelv uniós helyzetének megvitatása volt.


2017. október 17-én Somogyi Gábor főtitkár, Csányi Gábor, a nemzetközi kapcsolatok titkára és Raffai Péter, az Árufuvarozási Tanács titkára a Miniszterelnökség Európai Uniós Ügyekért Felelős Államtitkárságán közös egyeztetésen vett részt dr. Molnár Balázs helyettes államtitkárral a Kiküldetési Irányelv és a Mobilitási Csomag jelenlegi európai uniós helyzetének megvitatása céljából.

Magyarország – a V4-es országokkal együttműködve – továbbra is szemben áll a Road Alliance-ben tömörülő országok álláspontjával, emellett több kelet-európai tagállam is közelít a mi véleményünkhöz. Reményre ad okot néhány nyugat-európai ország, amelyek szimpátiájukat fejezték ki a V4-es állásponttal.

2017. október 23-án az Európai Unió Tanácsa (Foglalkoztatási-, szociálpolitikai, egészségügyi és fogyasztóvédelmi tanács) tárgyalja a Kiküldetési Irányelvet érintő fontosabb kérdéseket, mely jelentősen meghatározza a közlekedési szektor munkavállalóira vonatkozó jövőbeni követelményeket.  Dr. Molnár Balázs helyettes államtitkár ígéretet tett arra, hogy az ülésen történtekről haladéktalanul tájékoztatni fogják a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületét. 


MKFE kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.