Ma Hajnalka napja van.

Autóbuszos üzlet- és panaszkezelési szabályzattal kapcsolatos minisztériumi tájékoztatás

Személyszállító tagjainkat érintő változás, hogy az üzletszabályzathoz és panaszkezelési szabályzathoz kapcsolódó hatósági eljárásban 3000 forint illetéket kell fizetni az NFM részére. Ennek értelmében az említett szabályzatok jóváhagyására, módosítására irányuló kérelmek illetékkötelezettség alá esnek, amelyet az eljárás kezdeményezésekor kell megfizetni.


Korábbiakban már adtunk tájékoztatást, valamint letölthető segédanyagokat is biztosítottunk az autóbuszos tagjainknak a kötelezően elkészítendő üzletszabályzat és panaszkezelési szabályzatok vonatkozásában. E szabályzatokat be kell nyújtani az autóbuszos hatóságnak jóváhagyásra, majd a jóváhagyástól számított 8 napon belül közzé kell tenni a vállalkozásnak.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium Piacfelügyeleti és Utasjogi Főosztálya arról adott tájékoztatást, hogy az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény értelmében ezen túl az érintett szabályzatok jóváhagyására indult hatósági eljárások illetékkötelesek. Emiatt a kérelem beadása előtt az alábbi számlaszámra átutalással 3000 forint illetéket kell befizetni. Fontos kiemelni, hogy az illeték megfizetésének kötelezettsége a minisztériumi tájékoztató megjelenését követő eljárásokra alkalmazandó, vagyis a korábbi, már megkezdett eljárásokra nincs kihatással. A fizetés teljesítésére egyéb módon nincs lehetőség.


A kérelem beadása előtt az alábbi számlaszámra átutalással 3000 forint illetéket kell befizetni.


10032000-01012901
NFM Eljárási illetékbevételi számla

IBAN: HU72 1003 2000 0101 2901 0000 0000


Az átutalás közleményébe az alábbi adatokat kell feltüntetni:

  • ügyfél neve
  • székhely
  • kérelem azonosításához szükséges információk (pl. üzletszabályzat jóváhagyási eljárási illeték).

A kérelem benyújtásakor az átutalást igazoló bizonylatot csatolni kell, ezzel bizonyítva az illeték megfizetését.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium Piacfelügyeleti és Utasjogi Főosztálya általi tájékoztató innen érhető el.

 

MKFE Kommunikáció

 



Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.