Ma Márk napja van.

A Városliget Zrt. vezérigazgatójával egyeztetett a Személyszállítási Tanács elnöke és titkára

Mások mellett Dr. Gyorgyevics Benedekkel is eszmecserét folytatott Pencz Zoltán, az MKFE Személyszállítási Tanácsának elnöke és Molnár Zoltán tanácstitkár a Budapesti Fesztivál-és Turisztikai Központ (BFTK) 2018. június 21-i ülésén.
A BFTK ülés napirendjei között szerepelt a Városliget Zrt. vezérigazgatójának beszámolója a Liget Projekt fejlesztéseinek aktuális helyzetéről. A tájékoztató után Pencz Zoltán – megköszönve Gyorgyevics Benedek hasznos információkat – további kérdéseket illetve javaslatokat fogalmazott meg. A Személyszállítási Tanács elnöke ismét felhívta Gyorgyevics úr és a jelenlévők figyelmét arra a problémára, hogy a felújítási munkákból eredő korlátozások miatt jelenleg csupán néhány autóbuszszámára biztosított a le- és felszállító hely a turisztikailag kiemelt fontosságú Hősök terén és környékén. Pencz Zoltán nyomatékosan felkérte az érintetteket, hogy a probléma megoldása érdekében haladéktalanul tegyék meg a szükséges lépéseket, mert a kulturált és biztonságos utascsere megvalósításához növelni kell a le- és felszállóhelyek számát.

Pencz Zoltán a későbbiekre tekintettel ismét rávilágított arra a kérdéskörre, hogy a felújítások után – a Kós Károly sétány közúti forgalom elől történő lezárását követően –, biztosítani kell a jelenlegihez hasonlóan, hogy a Hősök tere körbejárható legyen autóbuszokkal.

Gyorgyevics Benedek válaszában ígéretet tett arra, hogy a lehetőségeket figyelembe véve, növelni fogják a le- és felszállóhelyek számát, ugyanakkor a Hősök tere körbejárhatóságára vonatkozóan nem tudott választ adni, kiemelve, hogy ebben a kérdésben még további tárgyalásokat terveznek.

MKFE kommunikáció
Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.