IQ-kártya: üzemanyag-árkedvezmény már kilenc országban!

2013. augusztus 21. szerda, 12:51

Egyesületünk teljes tagjaként Ön is használjon IQ-kártyát, mellyel Európa kilenc országában tankolhat kedvezményesen! Olcsóbb dízel = kisebb költség! Ausztriában 96 töltőállomás, Belgiumban 12, Németországban 174, Hollandiában 20, Szlovéniában 4, Luxemburgban 10, Spanyolországban 63, Franciaországban 15, Romániában pedig 19 kút fogadja el az IQ-kártyát!

Egyesületünk teljes tagjaként Ön is IQ kártyához juthat, mellyel már 7 országban tankolhat kedvezményesen! Luxemburgban is, ahol eleve köztudottan olcsó az üzemanyag! IQ kártyával persze még olcsóbb!

Mi az IQ-kártya, és miért éri meg használni?

Mint sokan talán emlékeznek rá: az ausztriai IQ Card Vertriebs GmbH és egyesületünk együttműködése 2010-re vezethető vissza, amikor az osztrák társasággal megállapodást írtunk alá. Az IQ Card üzemanyagkártyán keresztül a rendszerhez csatlakozó fuvarozó vállalkozások egységesen kedvező és versenyképes árú diesel, AdBlue vagy LPG üzemanyaghoz juthattak az IQ Cardnál, eleinte Ausztria töltőállomásain. Azonban azóta...

Már 7 országban tankolhat IQ-kártyával!

Idővel több országra is kibővült ez a szolgáltatás: immáron Ausztriában 96 üzemanyagkút, Belgiumban 12, Németországban 174, Hollandiában 20, Szlovéniában 4, Luxemburgban 10, Spanyolországban pedig 63 töltőállomás fogadja el az IQ-kártyát! Ezen államokban tehát összesen majdnem 400 kút áll az Ön rendelkezésére!

Mely kutakra érvényes a kedvezményes tankolás?

A kedvezmény tehát már hét ország IQ-kútjait érinti. A majdnem 400 üzemanyagtöltő-állomás közül több száz kút alkalmas tehergépjárművek fogadására is. Az IQ kútjai — mind felsorolásszerűen, mind pedig térképen — megtalálhatók a www.iqcard.at/de portálon. Nyomtassa ki, és adja oda gépkocsivezetőjének!

Hol lehet nagy járművekkel tankolni?

A kútkereső menüpontban a fuvarszervező könnyedén le tudja válogatni a tehergépjárművek vagy magas buszok fogadására alkalmas kutakat, ha a bal oldalon található kútkeresőben (www.iqcard.at/de/tankstellen) bejelöli a teherautó melletti négyzetecskét. A PDF-térképeken szintén kis ikon jelöli a nagy járműveket kiszolgáló kutakat.

A kisvállalkozók is jól járnak?

Igen! A vállalkozás mérete, a járművek darabszáma, a vásárolt üzemanyag mennyisége nem jelent megkülönböztetést. A csatlakozás kölcsönösen előnyös minden belépő MKFE-tagnak, mivel a vállalkozások összvásárlásaik alapján egységesen jogosultak a kedvezményre, azaz együttesen erősítik a piaci pozíciójukat. A kialakított rendszerben a kedvezmény mértéke nem különbözik a néhány járművel rendelkező ill. a komoly flottát üzemeltető vállalkozások esetén. Az IQ Card az összes, vele szerződött MKFE-tag együttes fogyasztását veszi figyelembe, így minden egyesületi tagunk egyformán — az egyedi felhasználási mennyiségektől függetlenül — jogosult a belépő tagok összfelhasználása által meghatározott literenkénti árengedményre.


Mekkora az árkedvezmény?

A magyarországi tankolásokhoz (pl. MOL) viszonyítva az ausztriai IQ Card-kedvezmény mértéke nehezen fejezhető ki pontos forintösszegben, hiszen a lehetséges megtakarítás mértéke a forint-euró árfolyam mozgásától, a kőolaj világpiaci árának ingadozásától és a MOL Nyrt. hazai árképzésétől függ, így tehát állandóan változik. A kedvezményes ausztriai árakról minden szerződött partner közvetlenül, saját e-mail-címére megküldött információt kap hetente. Ez azt is jelenti, hogy a naponta változó világpiaci árak ingadozásait kivédve egy előre rögzített, kalkulálható áron tankolhatnak minden héten. Az osztrák vállalat az adott hétre (a következő hét hétfőéig) irányadó dízelárakat elektronikusan közli. Így az üzemanyag árát a fuvarozó előre ki tudja számítani.


Nincsenek járulékos költségek!

Az IQ Card Vertriebs GmbH egyesületünk ajánlása alapján önállóan végez hitelképességi vizsgálatot, s ez alapján történik a vállalkozás — remélhetően eredményes — elbírálása. A rendszerhez csatlakozó MKFE-tagoknak az IQ Card díjmentesen gyárt kártyát. Regisztrációs díj nincs, s a társaság a kártya használatáért sem számít fel külön költséget.

Milyen IQ-kártyaszolgáltatások vannak, és mire jók még?

Egy vállalkozás — rendszámokra kiosztva — akár minden gépjárművére kérhet kártyát. Az egyes kártyákat PIN-kód védi. Az IQ Card nemcsak kedvezményes tankolásra alkalmas: a partneri körbe bevont töltőállomásokon a gépkocsivezető autós kiegészítőket (pl. kenőanyag, szélvédőmosó stb.) is vásárolhat vele. Ezek a beállítások kártyánként személyre szabhatók. Lehetőség van ingyenes (internetes) szolgáltatások igénylésére is; ilyen a számlainformáció vagy a kártyatiltás. Sőt, a fuvarozó egy erre alkalmas internetes felületen beállíthatja saját kártyái limitjeit is. Az aktuális tudnivalók és az üzleti feltételek megtalálhatók az MKFE honlapján is.


Hogyan történik a pénzügyi elszámolás?

Tankolásairól a fuvarozó gyűjtőszámlát kap, melyet alapesetben a kártyakérelemben rögzített megállapodás szerint 14 naponta állítanak ki, és azt 14 napos fizetési határidővel küldik meg a szerződött partnereknek. Az MKFE a magyar fuvarozók érdekében kezdeményezte, hogy a költségek további csökkentése érdekében ezeket a számlákat egy magyar bankszámlára történő utalással tudják kiegyenlíteni, így megtakarítva a nemzetközi pénzügyi tranzakció költségeit. A banki azonosító adatok a következők (ez egyben a számlán is megtalálható):


Bank: UniCredit Bank Hungary Zrt.
Addresse: H-1054 Budapest, Szabadság tér 5-6.
Eigentümer: IQ CARD VERTRIEBS GMBH
IBAN Nr: HU78 1091 8001 0000 0068 7012 0013
Kont Nr: 10918001 0000006870120013
SWIFT: BACXHUHB

Kik vehetik igénybe az IQ-MKFE-szolgáltatást?

Az ajánlattal azok az egyéni vállalkozók és társas vállalkozások élhetnek, melyek tevékenysége a közúti közlekedési szolgáltatás (árufuvarozás, személyszállítás), akik az MKFE teljes jogú vagy teljes tagdíjas pártoló tagjai, s az egyesületünk ill. a kapcsolt vállalkozásai felé hosszú ideje lejárt kötelezettségei nincsenek.

Az MKFE teljes tagjainak:

Benyújtandó iratok:

TÁRSAS VÁLLALKOZÁSOKNAK
EGYÉNI VÁLLALKOZÁSOKNAK
három hónapnál nem régebbi cégkivonat fénymásolata
a vállalkozói igazolvány fénymásolata
aláírási címpéldány (fénymásolat)
 


Az egyedi szerződések megkötése kizárólag az MKFE ajánlásával történik.

Az IQ Card az ajánlás beérkezése után egyedileg vizsgálja a felhasználók hitelképességét*. Az üzemanyag-kártya elkészültét követően a vállalkozás meghatalmazott képviselőjének személyesen kell a szerződést az MKFE budapesti irodájában ellenjegyeznie, és azt követően azonnal kézhez kapja a PIN-kóddal védett tankolókártyá(ka)t a korábban leadott megrendelőlap alapján.

Általános szerződési feltételek (magyar)

Általános szerződési feltételek (német)

Vevőszerződés bianco (magyar)

Vevőszerződés bianco (német)


Ha Ön még nem tagja az MKFE-nek

Kedves Leendő Tagunk! Ha Ön még nem tagja az egyesületünknek, azonban élni kíván ajánlatunkkal, mindenekelőtt tagfelvételi eljárásban kell részt vennie.

Fontos tudnia, hogy a tagsági viszony létesítése nem puszta internetes regisztráció, hanem jogviszony kialakítása, mely után Ön az egyesületünk által tömörített fuvarozók nagycsaládjához fog tartozni, és élvezheti a szervezetünk által nyújtott egyéb előnyöket és szolgáltatásokat is. Lényeges, hogy — majdani tagként — az üzemanyagár-kedvezmény igénybevételéhez az Ön vállalkozásának meg kell felelnie az IQ Card hitelképességi vizsgálatának is. Ha mindezek ismeretében úgy dönt, hogy szeretné megismerni a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületét, és tagunkká kíván válni, örömmel látjuk!


Ha további tájékoztatást szeretne kapni szolgáltatásunkról, munkatársunk készséggel segít Önnek!
Polgár Zsolt
szolgáltatási referens
polgar@mkfe.hu
06 (1) 252 0688 / 259