Ma Gedeon, Johanna napja van.

Februárban 47 esetben bírságoltak a holland hatóságok a rendszeres heti pihenőidő fülkében való eltöltéséért

Felhívjuk Tisztelt Tagjaink figyelmét, hogy Hollandiában fokozott ellenőrzésekre kell számítani, a rendszeres heti pihenőidőt (45 órás) érintő szabályozás (561/2006/EK rendelet 8. cikk (8))betartásával kapcsolatban.


Magyarország hágai nagykövetsége arról tájékoztatta Egyesületünket, hogy a holland Infrastrukturális és Vízügyi Minisztérium irányítása alatt működő Életminőség és Közlekedési Felügyelet 2018. februárban 221 tehergépjárművet ellenőrzött, és 47 esetben szabtak ki büntetést olyan gépjárművezetőkre, akik a rendszeres heti pihenőjüket a tehergépjármű fülkéjében töltötték.  A kiszabható büntetés maximuma 1.500 euró.

Az ellenőrzéseket az ország egész területén végzeték, melyet a jövőben is folytatnak, elsősorban a kelet-európai gépjárművezetők rendszeres heti pihenőidejét vizsgálják, illetve a közlekedési ágazat szereplőivel folyamatosan konzultálnak a parkolókban hagyott járművek biztonságos elhelyezésével kapcsolatban.

Az ügy hátterében azok a holland ellenőrök által hangoztatott tapasztalatok állnak, amely szerint az ellenőrök „rendkívül kirívó példákat” látnak. „Egy sofőrnek nem kellene a járművében töltenie a pihenőidőt. Minden ember megérdemli, hogy jó körülmények között, a családjánál tölthesse a hétvégét. A meleg ételnek és zuhanyozásnak természetesnek kellene lennie. Van, hogy hat hónapig is a teherautóban vannak” – mondja el tapasztalatait a A dél-holland Omroep Brabant cikkében egy ellenőr.

Fentiek értelmében felhívjuk Tisztelt Tagjaink figyelmét arra, hogy a gépkocsivezetőiket tájékoztassák a 45 órás rendszeres heti pihenőidő szabályairól, és a várható ellenőrzésekről.


MKFE kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.