Ma Gedeon, Johanna napja van.

Júliustól sebességcsökkentés Franciaországban a kétsávos utakon

Tagi jelzésre francia társegyesületeinknél érdeklődtünk, hogy a személygépkocsik viszonylatában kommunikált 10 km/h-ás sebességcsökkentés (90-ről 80 km/h-ra bizonyos utakon) 2018. július 1-től miként érinti a tehergépkocsikat és az autóbuszokat.


(a kép forrása: lefigaro.fr)

Partnereink – főleg az autóbuszok miatt némileg bizonytalanul – a következő tájékoztatást adták a jogszabályi változásról:

Azokon az utakon/útszakaszokon, ahol a kétirányú forgalom a közepén el nem választott úttesten mindösszesen két sávon bonyolódik, a legnagyobb megengedett sebesség MINDEN JÁRMŰ esetében – a nehéz tehergépkocsikra ma is érvényes – 80 km/h-ra csökken.

A Budapesti Francia Nagykövetség is tájékoztatást adott ki a megengedett legnagyobb sebesség csökkentéséről, valamint a francia KRESZ legújabb fontos fejleményeire vonatkozó lényeges információkról. Az írást itt olvashatják:
80 km/h-ra csökken Franciaországban a megengedett sebesség egyes utakon

Miután tételesen egyértelmű tájékoztatást mindeddig a minisztérium sem kapott a franciáktól, javasoljuk, hogy fokozottan figyeljék a kihelyezésre kerülő közlekedési táblákat, ill. szíveskedjenek értesíteni az MKFE-t, ha a fenti tájékoztatástól eltérőt tapasztalnak.


 MKFE

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.