EU-n belüli környezetvédelmi tiltott zónák egy helyen

2018. július 11. szerda, 19:44

Felhívjuk Tisztelt Tagjaink figyelmét, hogy Európa szerte egyre több ország/város dönt úgy, hogy környezetvédelmi zónát alakítanak ki, ami azt jelenti, hogy bizonyos környezetvédelmi besorolású járművek nem közlekedhetnek az érintett területeken. A szabályozás városonként eltérő, folyamatosan változik (bővül), ezért ajánlott folyamatosan nyomon követni a frissítéseket. Erre nyújt megoldást a mobiltelefonra letölthető Green-Zones App, amely tartalmazza - egyebek mellett - Ausztria, Belgium, Dánia, Franciaország és Németország környezetvédelmi zónáit.

A környezetvédelmi zónák tiltása általában érvényesek autóbuszokra és tehergépjárművekre is. A városi forgalomba való közlekedés előtt ezért érdemes tájékozódni, hogy van-e környezetvédelmi zóna, és tiltás esetén mely járművek közlekedése van korlátozva, továbbá a behajtáshoz szükséges-e matrica beszerzése?

Green-Zones nevű applikáció segítségével tájékozódhatunk a különböző környezetvédelmi zónák éppen aktuális előírásairól. Az applikáció letölthető IOS és Android operációs rendszerű telefonokra egyaránt. Használatával elkerülhetők a bírságok, amelynek mértéke zónánként eltérő, de általában 100-200 € között van.

IDE>> kattintva magyar nyelven tájékozódhat további városok esetleges környezetvédelmi korlátozásairól, és interneten keresztül az adott környezetvédelmi matricát is meg tudja vásárolni (a vásárlás lebonyolítása angol, német vagy francia nyelven történik).

Kérjük, hogy a bírságok elkerülése érdekében tájékozódjanak a környezetvédelmi zónákról.

 

MKFE Kommunikáció