Ma Gedeon, Johanna napja van.

Példátlan szigorítások a franciaországi kiküldetésnél

Franciaországban a hatóságok már közúti ellenőrzésnél is bekérhetik a munkaadótól a gépkocsivezető foglalkoztatásával kapcsolatos iratokat, és akár ideiglenesen fel is függeszthetik a fuvarozó vállalkozás franciaországi tevékenységét, ha súlyos törvénytelenségeket tapasztalnak a minimálbér-törvény vagy a kiküldetési szabályok területén — értesítette egyesületünket a francia képviseletet ellátó partnerünk, a Move Expert.


A franciák azzal indokolják az új bírságrendeletek egyre szigorodó szemléletét, hogy így akarnak gátat vetni a munkavállalók jogsértő alkalmazásának. (Minden szakmabéli előtt nyílt titok azonban, hogy az intézkedéseket a nemzeti piac megvédésére irányuló protekcionista törekvések motiválják, mely tendencia egyesületünk tagi rendezvényein is rendszerint kiemelt téma.)


A Move Expert legfrissebb híradásában arról tájékoztatta egyesületünket, hogy — a június első napjaiban meghozott és már életbe léptetett rendelkezések folytán — a gépkocsivezető szabályos foglalkoztatását vizsgáló francia hatóságok akár 3 napos határidővel bekérhetik a munkaadótól a minimálbérrel összefüggő dokumentumokat, ha a gépkocsivezető ellenőrzésénél ezzel kapcsolatos törvénytelenségre derítenek fényt. Sőt, indokolt esetben akár 1 napos dokumentum-beadási határidőt is előírhatnak a fuvarozó vállalkozásnak.


Büntetésképpen a fuvarozási tevékenység franciaországi végzését egy hónapra, súlyosabb esetben két hónapra is felfüggeszthetik.


2019. július 1-jétől a francia hatóságok fenntartják maguknak a jogot, hogy a külföldi fuvarozó vállalkozások által rendelkezésre bocsátott munkaügyi dokumentációt harmadik félnek is átadják, és így informálódjanak egy-egy ellenőrzés alá vont cég pénzügyi megbízhatóságáról, foglalkoztatási szabályainak megfelelőségéről.


A Move Expert — mint az ügyben közvetítő képviselet — arról biztosítja ügyfeleit, hogy mindent megtesz a fuvarozók adminisztratív teendőinek megkönnyítéséért, és a lehető leggyorsabban igyekszik segítséget nyújtani a vizsgálat alatt álló gépkocsivezetők és munkaadóik ügyében.


Lépjen kapcsolatba egyesületünkön keresztül a Move Experttel itt » !

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.