Újabb érdekvédelmi siker! - Külföldi járművek környezetvédelmi norma szerinti kötelező elektronikus regisztrációja a HU-GO rendszerben

2018. december 07. péntek, 19:48

Az MKFE Versenyképesség 2.0 javaslatcsomagjának újabb pontjának megvalósulására van esély: ezúttal az MKFE által kezdeményezett környezetvédelmi norma szerinti regisztráció szigorítása valósulhat meg, kiemelt figyelemmel a külföldi honosságú járművekre, amelyek az egyesület álláspontja szerint jelenleg jogtalan előnyhöz jutnak a magyar vállalkozásokkal szemben az útdíjrendszerben tapasztalható hiányosságok miatt.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. tájékoztatása szerint elindul a HU-GO rendszeren belül a környezetvédelmi kategória regisztráció és ellenőrzés fejlesztését célzó, átfogó program, amely a külföldi és hazai ügyfelekre egyaránt vonatkozik. A fejlesztés eredményeképpen a HU-GO rendszerhez csatlakozó ügyfelek a regisztráció során a tehergépjármű forgalmi engedélyében szereplő információkat is meg tudják adni, és forgalmi engedélyüket is feltölthetik az adatbázisba.

Az új típusú információk (gyártmány, gyártási év, alvázszám, forgalmi engedély) közlése egyelőre nem kötelező, az új funkcióval az ügyfelek most még csak ismerkedhetnek a HU-GO regisztrációs lapján. A NÚSZ Zrt. a rendszer működéséről további egyeztetéseket tart majd az érdekképviseletekkel, amelyek eredményéről és a Versenyképesség 2.0 csomag 10. pontjaként előterjesztett javaslataink megvalósulásáról hírleveleinkben tájékoztatjuk tagjainkat.


MKFE kommunikáció