Ma Gedeon, Johanna napja van.

200 liter feletti üzemanyag vámkezelése Záhonyban

Tisztelt Tagjaink!

A 200 liter feletti üzemanyag vámkezelése Záhonyban

A Vám- és Pénzügyőrség Észak-alföldi Regionális Parancsnoksága - 2004.szeptember 14-ei, szóbeli - tájékoztatása szerint, időközben bevezették azt az eljárást, mely alapján ? amennyiben a gépjármű vezetője igazolja, hogy a társaság megbízásából közreműködik az üzemanyag-vámkezelésnél, és megadja a társaság VPID számát ?a jövőben lehetőség van a 200 liter feletti mennyiség vámkezelésére és az adók kiszabására, a társaság számára.

A korábbi, a gépjármű vezető nevére elvégzett vámkezelések esetében kérelemmel lehet fordulni, az adót kiszabó vámszervhez.
A kérelemben meg kell adni, hogy ki az üzemanyag tulajdonosa (igazolva, hogy a gépkocsi vezetője, mint alkalmazott volt jelen az eljáráskor), és, hogy a téves kivetés miatt, kérik azt a társaság nevére módosítani. A kérelemben meg kell adni a társaság VPID számát is.

Időközben honlapunkon, és az Autóközlekedés újságban is megjelentettük a legújabb információt a 200 literes ügyben. A pénzügyminisztérium a 2005. évi adócsomag keretében, az Országgyűlés elé terjeszti azt a módosítást, mely törölni javasolja a korlátozó előírást.
A módosítás elfogadása esetén, illetve a rendelkezés hatálybalépése után, minden Magyarországra belépő gépjármű - gyárilag beépített - üzemanyagtartályában lévő üzemanyagot, vám- és adómentesen lehet majd behozni.
A fejleményekről honlapunkon adunk a későbbiekben tájékoztatást.

Az esetleges kérdéseket és probléma -felvetéseket várom a 20-4603892-es telefonon.

Rausz András


Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.