Magyar kamionstop az 56-os forradalom ünnepén

2013. október 21. hétfő, 11:23

EMLÉKEZTETŐ — Október 23-i nemzeti ünnepünk idén szerdára esik. Magyarországon a „kamionstop”, azaz a 7,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművekre vonatkozó közlekedési korlátozás mind a belföldesekre, mind pedig a nemzetközisekre vonatkozik. A részletek a következők.

Nehéz tehergépjárművekkel hazánk útjain közlekedni tilos:


2013. október 22. (kedd) 22:00 órától » október 23. (szerda) 22:00 óráig


HAZA LEHET-E GURULNI A TELEPHELYIG? — Sajnos nem. Ez a kedvezmény minden évben csak júliusra és augusztusra vonatkozik. Októberben a kamionstop „megállj!”-t parancsol mind a belföldi, mind pedig a nemzetközi forgalomban közlekedő nehéz-tehergépjárműveknek.


KIVÉTELEK MAGYARORSZÁGON — A kivételek itthon nagy vonalakban a megszokottak: élő állat, friss tej, tejtermék, friss és fagyasztott hús, hústermék, friss pékáru, gyorsan romló élelmiszer, tojás, friss zöldségáru, valamint az ilyen rakományokért üresen közlekedő tehergépkocsik stb. A közlekedési korlátozás alól mentesülők körét a nehéz tehergépkocsik közlekedésének korlátozásáról szóló 190/2008. (VII. 29.) kormányrendelet rögzíti, melyet mindig megtalál a holnapunk nyitóoldalán, a nagy képeknél vagy közvetlenül itt (MEGNYITÁS »)


Kamionstop-órarend 2013 egész októberére »