Feloldották az útzárakat a Dunántúlon - FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ INFORMÁCIÓK!

2018. február 07. szerda, 09:06

Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy az átmeneti forgalomkorlátozások megszűntek, az Útinform és a rendőrség tájékoztatása szerint a Dunántúlon az utak vizesek, egyes szakaszokon hókásásak, de járhatóak. A határátlépés Szlovénia és Horvátország irányába zavartalan, de az M70-es autóúton a kilépő oldalon továbbra is torlódás van a délelőtti órákban felgyülemlett kamionsor miatt.

Korábbi információk:

A téli útviszonyok miatt nem közlekedhetnek a 7,5 tonnát meghaladó össztömegű tehergépjárművek:

a 75-ös főúton a 8-as és a 63-as,

a 74-es főúton az 5-ös és 43-as km-ek között

a 86-os főút Zala és Vas megyei szakaszán pedig a 0 és 52-es km között. Ezzel a Rédics – Hosszúfal határátkelőnél a ki- és belépő irányban szünetel az érintett teherforgalom.

A magyar-szlovén határszakaszon, az M70-es autóúton Tornyiszentmiklósnál a határátlépőnél megszűnt a 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeg feletti tehergépjárművek közlekedését korlátozó intézkedés. A leálló sávon veszteglő kamionok megindultak. Egyelőre mindkét sávon kamionok araszolnak/vesztegelnek a magyar oldalon, ezzel bénítva a személyforgalmat (is). Az M7-es autópályán az M70-es elválás előtt feltorlódott kamionokat elengedték, folytathatják útjukat Szlovénia felé.

Az M70-es autóúton a határátkelőnél a kilépő oldalon csaknem 10 km-es a torlódás.

A magyar hatóságok a 194-es zalakomári pihenőnél kiterelik a kamionokat az M7-es autópályáról, és csak a Horvátország felé autózókat engedik tovább.

Az M7-es autópályán az M70-es elválás előtt, Letenye felé a 231-es km-nél félreállítják a Szlovénia felé tartó kamionokat. A leálló sávon 3 km-es kamionsor alakult ki. Horvátország felé engedik a teherforgalmat.

Az M7-es autópályán a letenyei átkelésnél korlátozzák a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeg feletti tehergépjárművek Magyarország felé haladását. A horvát oldalon félreállítják az érintett járműveket.

A 86-os főúton a Zala megyei szakaszon a 0 és 40-es km-ek között nem engedik a felhajtást a 7,5 tonnát meghaladó tehergépjárművek számára. Szintén a 86-os főúton a 63-as km-nél Egyházasrádóc közelében egy személyautó és egy kamion ütközött össze. A főutat lezárták a forgalmat elterelik.

A 76-os főút 73-as km-nél az ozmánbükki elágazónál két kamion elakadt. A mentés idejére félpályás útzár van érvényben.

A 75-ös főúton a 15-ös km-nél a Zalaapáti és Pacsa között elakadt egy kamion, a főutat lezárták!

A 82-es főúton 31-es km-nél, Csesznek közelében két kamion ütközött össze, az utat lezárták, áll a forgalom.

Az aktuális forgalomkorlátozásokról kérjük, tájékozódjon az Útinform honlapján.


MKFE kommunikáció