Bekerült az adócsomag módosító javaslatba a kgfb adóra vonatkozóan a 30 ezer forintos felső küszöb

2018. július 04. szerda, 20:55
Ahogyan arról korábban tájékoztattuk Tisztelt Tagjainkat, az MKFE elnöke levélben fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez a kgfb-t érintő adóváltozási javaslat felülvizsgálata érdekében. A kérdésben Egyesületünkhöz érkezett visszajelzés szerint az adócsomag kapcsán készült bizottsági módosító javaslatba visszakerült a naponta legfeljebb 83 forint/gépjármű adómaximum korlátot előíró passzus, így a haszongépjárművek esetében nem jelenthet díjemelkedést az új szabályozás.

Szabó György elnök pénzügyminiszternek megküldött levélben kiemelte, hogy a maximalizált adóösszeget megszüntetése hátrányosan érintené a fuvarozókat, tekintettel arra, hogy az új szabályozás szerint az eddig fizetett 30 ezer forint összegű baleseti adó helyett a biztosítási adó mértéke százezres nagyságrendre növekedne, ami a kgfb-díjak átlag 10 százalékos megemelkedését jelentheti.

Az MKFE-hez érkezett visszajelzés alapján elmondható, hogy a szakbizottság által összeállított módosítócsomagba visszakerült a fent említett adómérték maximum, azaz a jogszabály – a módosítás parlamenti jóváhagyás esetén – fenntartja majd a gépjárművenkénti adómaximumot.

 

MKFE kommunikáció