Változik a forgalmi rend a szegedi 5-ös főúton zajló felújítási munkák miatt

2018. július 11. szerda, 19:01

A Magyar Közút tájékoztatása szerint Szegeden az 5-ös főút belterületi szakaszán, a Nagykörút Kossuth Lajos és Kálvária sugárút közötti szakaszán 2018. június 4-én megkezdett útfelújítási munkáihoz kapcsolódóan újabb forgalmi rend változásra számíthatnak a közlekedők.

Az útfelújítási munkák újabb ütemében a következő hétvégéken, 2018. július 14-15-én, illetve július 21-22-én lezárják a Mikszáth Kálmán utcát az útcsatlakozás aszfaltozása miatt. A lezárással egy időben a Szegedi Vízmű Zrt. szintén felújítási munkákat végez a Mikszáth Kálmán utcában, amely független a Mars téri útfelújítási munkálatoktól.

Nem közlekedhetnek majd az autósok 2018. július 23-tól előreláthatólag szeptember végéig a Nagykörút - Kossuth Lajos sugárút csomópont és a Nagykörút - Gutenberg utca – Bakay utca csomópont, valamint a Nagykörút – Rigó utca – Gogol utca csomópont és a Nagykörút – Kálvária sugárút csomópont között. A lezárt munkaterületre az építési forgalmon kívül csak a lakó – és áruszállító célforgalom, illetve a tömegközlekedési járművek hajthatnak be. A szakaszhatárokon lévő jelzőlámpákon kívül a többi jelzőlámpa sárga villogó üzemmódra lesz átkapcsolva.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében, hogy a munkaterületen érvényes ideiglenes sebességhatárokat mindenképpen tartsák be! Az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

A korlátozások és a kivitelezési munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kéri a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

(forrás: Magyar Közút NZrt.)

 

MKFE Kommunikáció