Vasárnaptól lezárják az M0 autóút szigetszentmiklósi kihajtóját az M5 irányából érkező oldalon

2018. augusztus 24. péntek, 15:50

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint augusztus 26-án vasárnap a kora délutáni órákban lezárják az M0-s autóút szigetszentmiklósi kihajtó ágat, így a gyorsforgalmi úton az M5-ös felől érkezők nem tudnak kihajtani Csepel, illetve Szigetszentmiklós felé. Ezzel párhuzamosan a felhajtó ágat is lezárják, ezért a Csepel, illetve Szigetszentmiklós felől érkezők sem tudnak felhajtani az M0 autóútra Győr, Balaton irányába. A lezárás várhatóan hat hétig, azaz szeptember végéig tart. A Csepeli pihenőhely szolgáltatásai az M0-s autóút felől ugyanakkor továbbra is elérhetőek lesznek.

 

A lezárt csomópont helyett a Halászteleknél lévő csomópontot (16. jelű) használhatják a közlekedők. Itt azonban az autóút és az azon található hidak rekonstrukciós munkái miatt Szigetszentmiklós és Halásztelek között torlódásokra kell számítaniuk.

A lezárás új körforgalom építése miatt szükséges, melynek munkálatai a Csepel-Szigetszentmiklós összekötő út felújításához kapcsolódónak, és a következő ütemek technikai igényei miatt szükséges a korlátozás bevezetése.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy aki teheti, válasszon másik útvonalat a korlátozások idejére a következő hetekben. Az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

(Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.)

MKFE kommunikáció