Ma Konrád, Tivadar napja van.

Forgalomkorlátozások a hétvégén és hétfőn (október 6-8.)

A Magyar Közút tájékoztatása szerint az alábbi forgalomkorlátozásokra lehet számítani október 6. és 8. között.


  • október 6-án, szombaton reggel 8 óra és délután 17 óra között Tolna megyében a Dunaszentgyörgy-Szekszárd összekötő úton a palánki Sió-hidat lezárják burkolatjavítás miatt. A munkavégzés ideje alatt a közlekedők az következő lehetséges útvonalon kerülhetnek: 56-os főút – 6-os főút - M9-es autóút. A híd térségében jelzőtáblával, jelzőőrös forgalomirányítással hívják fel a figyelmet a kerülőútvonalra.

  • Szombaton reggel 7 és délután 16 óra között elbontják az M1-es Győr felé vezető oldalán Óbarok és Bicske között a belső sáv korlátozását, a forgalom ugyanakkor két sávon továbbra is haladhat majd. A bontás után így a közlekedők az eredeti forgalmi rend szerint közlekedhetnek. Szombat dél és délután 18 óra között lerövidítik a Budapest felé vezető oldalon Bicske és Herceghalom között a jelenlegi 6 kilométeres sávelhúzást 3 kilométerre, ezért a belső sávot lezárják, az autósok ez idő alatt egy sávon közlekedhetnek. Vasárnap reggel 9 óra és délután 18 óra között a Budapest felé vezető oldalon meghosszabbítják a sávelhúzást, a munkálatok ideje alatt itt is torlódásra kell számítania időszakosan a közlekedőknek.
    A terelés kiépítése után Győr felé a külső sávokat lezárják, a tehergépkocsik a belső sávban, a többi jármű a Budapest felé vezető oldal belső sávjába átterelve haladhat. Az utolsó ütemhez szükséges sávelhúzás összesen 8 és fél kilométeres lesz Budapest irányába Óbaroktól Bicske után a 37-es kilométerszelvényig. A teljes, 12 kilométeres szakaszt érintő beruházás az előzetes ütemterveknek megfelelően halad, a korábban prognosztizált november közepére várható annak teljes körű befejezése.
  • október 8-án, hétfőn reggel 8 órától délután 16 óráig az M3-as autópálya Halászaranyosi pihenőhelynél lévő szakaszán, a Budapest és a Nyíregyháza felé vezető oldalon is a burkolatvizsgáló geofizikai méréseket végeznek a szakemberek. A forgalom váltakozva egy forgalmi sávra szűkül és 60 km/órás sebességkorlátozást is bevezetnek. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a torlódások hosszának minimalizálása érdekében kellő időben és egymást segítve soroljanak be a forgalmi sávokba. A mérések idejére a közlekedők türelmét és megértését kérik a szakemberek.

Az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a térségben zajló beruházásokhoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál a +36-1-336-2400-as telefonszámon, illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

 

MKFE Kommunikáció

 


Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.