Feloldották a 3,5 tonnás súlykorlátozást a 2-es úton - (frissítve 2019. 01. 09. 10:21)

2019. január 09. szerda, 10:00
A Magyar Közút tájékoztatása szerint feloldották a 3,5 t súlykorlátozást Pest megyében a 2-es főúton, a 40+231 és 43+596 km szelvények között, Szendehely előtt. Az országban a gyorsforgalmi utak burkolata általában nedves, sónedves, de egyes szakaszokon előfordulnak télies útviszonyok, ott a burkolat hókásás vagy latyakos.

 

A Dunántúl nagy részén már csapadékmentes az idő, de a Bakonyban és Szántód térségében még havas eső esik, vagy szállingózik a hó. Pest, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Heves megyében, valamint a Tiszántúlon szinte mindenütt továbbra is havazik. Szeged és Makó térségéből esőt, havas esőt jeleztek jeleztek

A gyorsforgalmi utak burkolata általában nedves, sónedves, de az M0-s autóút keleti szektorán, az M3-as és M35-ös autópályák emődi, és Hajdú-Bihar megyei szakaszán télies útviszonyokra kell számítani. Ott a burkolat a legtöbb helyen hókásás vagy latyakos.

A fő- és mellékutakon a havazással érintett területeken hasonló a helyzet, Pest megyében és a keleti országrészben a hótól, vagy a letaposott hótól síkosak az utak, de latyakos vagy hókásás burkolat is több útvonalon tapasztalható. Tamási térségében lefagyott mellékúti szakaszok is előfordulhatnak.

A friss hóréteg vastagsága Pest megyében, az Északi-középhegységben, és a délkeleti határ menti megyékben több helyen is eléri az 5-10 cm-t. Baranya megyében, valamint a keleti országrész további területein jellemzően 1-4 cm.

Vác, Nyíregyháza és Mátészalka környékén a havazás miatt közepesek a látási viszonyok. Ott a belátható út hossza 100 és 300 méter közé csökkent.

Kisvárda környékén élénk szél fúj, máshol szélcsend van, elvétve gyenge a légmozgás.

A hőmérséklet a Dunántúlon -2 és +2 fok közötti, a keleti országrészben -7 és 0 fok között alakul, északkeleten van hidegebb.

ÚTÁLLAPOT, IDŐJÁRÁS MIATT ELRENDELT KORLÁTOZÁSOK

Pest megye

Pest megyében a 2-es főúton, a 40+231 és 43+596 km szelvények között, Szendehely előtt hajnalban bevezetett 3,5 t súlykorlátozást feloldották!.

(Forrás: Magyar Közút)

 

MKFE kommunikáció