Ma Hajnalka napja van.

Újabb útdíjat vezettek be Oroszországban

Az Oroszországi Föderáció kormányának egy tavaly hozott rendelete (2016. 04. 19. 326 sz.) szerint az oroszországi utakat használó külföldi közúti fuvarozóknak úthasználati díjat kell fizetniük.


Ez az úthasználati díj nem azonos a 2016. november 15-től bevezetett útdíjjal. Annak, a megnevezése szerint a járművek által okozott természetkárosítás kompenzálása a célja, vagyis a jövőben mindkettőt fizetni kell.

Az úthasználati díj mértéke attól függ, hogy a jármű (attól függetlenül, hogy közben hányszor lépi át Oroszország határát) meddig tartózkodik Oroszországban.

Az Oroszországban való tartózkodás időtartama Úthasználati díj (rubel)
1 év 120 000
1 hónap 10 000
1 hét 2 500
1 nap 850

 

A fuvarozó képviselője (a gépkocsivezető) az úthasználati díjat önállóan köteles a bankban vagy más hitelintézetnél befizetni.

Amennyiben az országban való tartózkodás időtartama várhatóan hosszabb lesz, mint amennyire az úthasználati díjat megfizették, legkésőbb egy nappal annak lejárta előtt a pótdíjat is meg kell fizetni a várható többlettartózkodás idejére.

Az Oroszországból való kilépést abban az esetben fogják engedélyezni, ha a kiléptető vámszerv képviselőjének bemutatták az úthasználati díj megfizetését bizonyító okmányt.


MKFE kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.