ESZAF-MKFE 2.0 alkalmazás

2017. január 23. hétfő, 13:38

Megjelent az ESZAF_MKFE alkalmazás új verziója, az MKFE által tagjai részére fejlesztett szoftver, amely a MOL üzemanyagkártyával történő tankolások utáni kereskedelmi gázolaj jövedéki adó visszaigénylést teszi egyszerűbbé, és már a havi visszaigénylést is tudja.

Az ESZAF_MKFE program segítség a kereskedelmi gázolaj jövedéki adójának visszaigényléséhez. Amennyiben a beállításokat megfelelően elvégzi, a program néhány másodperc alatt képes kimutatni a visszaigényelhető jövedéki adót az adott időszakra és elkészíti a NAV felé küldendő bevallás pótlapját is.


Itt az ESZAF_MKFE elnevezésű szoftver díjmentes, 2.0 jelzetű verziója! Ha Ön már régebben letöltötte az alkalmazást, ne a korábbit frissítse, hanem újra töltse le számítógépére a friss változatot!


A programmal azt is könnyen megállapíthatja, hogy melyek azok a tankolásai, amelyekre az adott időszakban nem igényelhet vissza jövedéki adót. A program tehát gyakorlatias segítséget nyújt az üzemviteli oldalnak, valamint praktikus segítség a bevallás elkészítésével megbízottaknak. 

Használatának első és legfontosabb lépése, hogy a vállalkozás gépjárműveinek forgalmi rendszámát egyszer, de pontosan rögzítsük, majd a változásokat is kövessük. Ezért az első bevallás elkészítése időigényesebb lehet, de az ezt követő használat már csak másodperceket fog igénybe venni (a flotta méretétől függetlenül).

Az MKFE által tagjai részére elkészített szoftververzió a MOL kártyás üzemanyag számláinak feldolgozására alkalmas.


Letöltése és telepítése után továbbfejleszthető más üzemanyag-forgalmazók számláinak feldolgozására is.

A program használatba vétele előtt olvassa el a felhasználói segédletet!

Az alkalmazás letöltése után a tömörített ZIP fájlt bontsa ki!
A setup.exe fájl futtatásával telepítheti az alkalmazást.

Szükséges programok:

SQL server compact: https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=17876

.net 4.0 vagy nagyobb: https://www.microsoft.com/hu-HU/download/details.aspx?id=53344

A programba való belépéshez szükséges licenc adatok:
Felhasználónév: mkfe
Jelszó: mkfe

Folyamatos Internet-kapcsolat esetén a program indulásakor fut egy frissítés, ami megvizsgálja, hogy van e újabb MOL-kút a számítógépen levő adatbázishoz képest. Amennyiben a beolvasás hibaüzenetet ad (az aktuális adatbázisban nem szereplő tételt talál), a képernyőn látható kódot és állomás nevét küldje el az info@eszaf.hu címre! A program fejlesztője felrögzíti azt, majd a program újraindulásakor a beolvasás megtörténik.

Amennyiben Windows Vista vagy Windows 7 operációs rendszeren használja a programot, az első indítás előtt végezze el a következő beállítást:

1. Lépjen be a C:\Program Files\PPT Gateway Kft\ESZAF_MKFE könyvtárba [64 bites rendszer esetén Program Files (x86)]

2. Jobb klikk az ESZAF_MKFE.exe alkalmazáson

3. Tulajdonságok menüpont / Kompatibilitás fül

4. A program futtatása rendszergazdaként jelölő négyzet kiválasztása

5. OK gombbal az ablak bezárása

6. A program indítása az asztalon lévő ikonnal

ESZAF MKFE 2.0 alkalmazás felhasználói segédlet

ESZAF MKFE 2.0 alkalmazás