Ma Bernát, Felícia napja van.

Határátlépés személyforgalomban: egységes, hosszú távon alkalmazható eljárásrendre tettek javaslatot az érdekképviseletek

Rugalmas, de a járványügyi szabályokat is figyelembe vevő határátlépési gyakorlatra tett javaslatot az MKFE és a NiT Hungary az ORFK felé. Az érdekképviseletek felhívták a figyelmet arra, hogy a jelenlegi gyakorlatban a piros vagy sárga besorolású országból személyforgalomban érkező – pl. nyaralás után visszatérő – tehergépkocsivezetők is 14 napos hatósági házi karanténba kényszerülnek, és ez idő alatt a munkájukat sem vehetik fel.


Az érdekképviseletek ismét azt javasolják, hogy a teherszállításban foglalkoztatott hivatásos gépjárművezetők személyforgalomban történő beléptetésekor – állampolgárságuktól függetlenül –  Magyarország is fogadja el az EU által ajánlott ANNEX III igazolást, vagy az ennek megfelelő, magyar munkáltató által kiállított munkáltatói igazolást. A beléptetésnek – tekintettel a járványhelyzetre – része maradna az orvosi vizsgálat és a nyilvántartásba vétel, ugyanakkor nem lenne karanténkötelezettség, amely megakadályozza, hogy a gépkocsivezető azonnal felvehesse a munkáját.

Az ORFK rendészeti rendőrfőkapitány-helyettesének címzett levelet IDE» kattintva olvashatja el teljes terjedelmében.

MKFE Kommunikáció

 

© 2019 MKFE all rights reserved.
This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.