Ma Hajnalka napja van.

Belföldi hírek

Buszos útdíj: 2024. március 31-ig halasztja a kormány az autóbuszok HU-GO rendszerbe emelését

Buszos útdíj: 2024. március 31-ig halasztja a kormány az autóbuszok HU-GO rendszerbe emelését

Az éjszakai órákban kihirdetett 11. számú Magyar Közlönyben» megjelent 13/2024. (I. 30.) Korm. rendelet szerint a Kormány 2024. március 31-ig elhalasztotta az autóbuszok HU-GO rendszerbe történő integrálását.

HU-GO figyelmeztetés autóbuszos vállalkozásoknak!

HU-GO figyelmeztetés autóbuszos vállalkozásoknak!

Arról már a korábbi cikkeinkben hírt adtunk: a 3,5 tonna feletti autóbuszok 2024. február 1-vel átkerülnek a matricás rendszerből a megtett úttal arányos díjfizetésbe. A legfeljebb 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű, forgalmi engedély szerint M2 kategóriába tartozó autóbuszok jogosultak maradnak a D2 matrica vásárlására. Az eredetileg kihirdetett szabályok szerint a 3,5 tonna feletti autóbuszok útdíja megegyezik majd a kéttengelyes tehergépjárművek díjaival. Az MKFE és NiT Hungary ugyanakkor kezdeményezte annak vizsgálatát, hogy a J2 tengelykategórián belül (2 tengelyes járművek) a forgalmi engedély szerinti M2 és M3 autóbuszok esetében alacsonyabb díjat vezessenek be. Az ÉKM és a NÚSZ jelenleg is vizsgálja ennek lehetőségét, a következő napokban újabb egyeztetések várhatók a kérdésben, az érdemi eredményekről értesíteni fogjuk tagvállalkozásainkat

HU-GO: fizessen utólagosan útdíjat MKFE-MOL Gold Europe üzemanyagkártyájával!

Tisztelt Tagjaink! Mint arról korábban tájékoztatást adtunk», a Nemzeti Útdíj Szolgáltató Zrt. 2024. január 1-től már csak fizetési közreműködőn keresztül nyújtja az utólagos útdíjfizetési szolgáltatását, továbbá a töltőállomásokon az üzemanyagkártyás NÚSZ egyenleg feltöltést és a szakaszjegy vásárlást! Utóbbira januártól csak bankkártyás fizetéssel lesz lehetőség. Az autópályamatrica vásárlása a kutakon továbbra is biztosított.

Kérdőív a közúti közlekedési szektor helyzetéről, a hatósági ellenőrzésekről és a piacvédelemről

Tisztelt Tagunk! Az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedési hatósági szakterülete feladatának tekinti a közúti ellenőrzési rendszer rendszeres felülvizsgálatát. A minél teljesebb kép kialakítása érdekében igyekeznek minden érintettet megszólítani, hogy elmondják a véleményüket az ellenőrzési tevékenységről, az ellenőrző szervek munkájáról, annak hatékonyságáról, hiányosságairól, s megosszák tapasztalataikat a témakörben. Az alábbi kérdőív kitöltésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél szélesebb kör véleménye alapján alkothasson képet a hatóság az ellenőrzési gyakorlat hatékonyságáról, a pozitívumokról és negatívumokról, valamint a további tennivalókról. A kérdőív kitöltésének határideje 2023. november 21., 14:00 óra. Köszönjük a közreműködését!

Tökéletes hely a biztosításainak! - MKFE Biztosítási Alkusz Kft.

Tisztelt MKFE Tagok, Tisztelt Partnereink és Leendő Ügyfeleink! Ha közeledik a biztosítási évfordulója, ha KGFB váltást tervez, ha személyre szabott fuvarozói fedezetet vagy KGFB flotta biztosításokat keres, az MKFE Biztosítási Alkusz Kft-nél lesznek a legtökéletesebb helyen a szerződései! A legjobb ajánlatokért keresse most munkatársainkat az This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen vagy a 06 (1) 252-0688-as telefonszámon.
CEMT 2024: megnyílt a jövő évre érvényes engedélyek pályázata

CEMT 2024: megnyílt a jövő évre érvényes engedélyek pályázata

Az Építési és Közlekedési Minisztérium Közlekedési Hatósági Feladatokért Felelős Helyettes Államtitkárság Közúti Közlekedési Ellenőrzési Főosztálya kihirdette a 2024. évre érvényes CEMT multilaterális engedélyek első körös pályázatát. A pályázatra történő jelentkezés határideje 2023. november 20., hétfő.

Szerdán emelkedik a hazai üzemanyagok ára

Szerdán emelkedik a hazai üzemanyagok ára

Értesüléseink szerint 2023. augusztus 16-án (szerdán) 00:00 órától literenként bruttó 7 forinttal emelkedik a gázolaj nagykereskedelmi ára Magyarországon. A benzint szintén bruttó 7 forinttal kapják drágábban a hazai töltőállomások — tudtuk meg piaci forrásokból.

Page 1 of 31

© 2019 MKFE all rights reserved.
This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.