Ma Bernát, Felícia napja van.

TISPOL Speed akció: augusztus 12-18.

A gyorshajtók kiszűrésére fókuszál a rendőrség Magyarország teljes területén az év 33. hetében, 2019. augusztus 12-18. között. A „TISPOL Speed” elnevezésű akciót 28 országban hajtják végre egyidejűleg az egyenruhások — áll az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) legfrissebb közleményében. A sebességellenőrzés mind a személygépjárművel, mind pedig a tehergépjárművel közlekedőket érinti.


A hétfőtől vasárnapig tartó egyhetes akcióval a rendőrség a megengedett legnagyobb haladási sebesség megszegőit kívánja kiszűrni, de emellett a hatóság természetesen intézkedhet minden olyan más esetben is, mely jogszabályt sért.


A gyorshajtókat telepített (fix) kamerákkal és úgynevezett kitereléses ellenőrzéssel fogják tetten érni.


Mint a közlemény kiemeli: az indokolatlan sebességtúllépés listavezető közlekedésbiztonsági kockázatként szerepel a statisztikában. A gyorshajtás minden évben az első számú oka a személyi sérüléssel járó baleseteknek. A sebesség 10 %-os emelése 45 %-kal növeli a halálos kimenetelű balesetek esélyét; a fizika törvényeit semmilyen ideológiával nem lehet felülírni — mutat rá az elemzés.


tovább a rendőrség közleményére »

© 2019 MKFE all rights reserved.
This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.