Ma Bernát, Felícia napja van.

Két héttel gyorsulhat a harmadik országos gépkocsivezetők munkába állítása

Pozitív választ kapott az érdekképviselet az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóságtól és a KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Nonprofit Kft.vezetőitől a harmadik országos gépkocsivezetők GKI vizsgáinak gyorsítására tett érdekképviseleti javaslatra.


Az MKFE szeptember végén kereste meg az OIF és a KAV vezetőjét a harmadik országból érkező külföldi gépkocsivezetők tartózkodási engedély eljárásának és az ezzel egy időben intézhető GKI vizsga ügyében. Egyesületünk arra hívta fel a figyelmet, hogy az érintett gépkocsivezetők munkába állása akár egy hónapig elhúzódhat, mert az érintett munkavállalók nem tudnak GKI vizsgát tenni, ha nincs a kezükben érvényes tartózkodási engedély.

Az MKFE megkeresésére Benedek Szabolcs, a KAV ügyvezetője és dr. Kiss Attila r. dandártábornok, az OIF igazgatója is úgy nyilatkozott, hogy van mód a vizsgák megkezdésére, már a sikeresen lezárult biometrizálást követően is. Az ekkor kiadott OIF igazolást ugyanis a jövőben a KAV elfogadja, és a jelentkezők ezzel a dokumentummal is vizsgára bocsáthatók lesznek. Ezzel a harmadik országos gépkocsivezetők munkába állásának ügyintézése rugalmasabbá válik, akár 2 héttel lerövidülhet a hivatalos eljárás ideje.

Benedek Szabolcs KAV ügyvezető válaszlevelét IDE kattimntva olvashatja el.

Dr. Kiss Attila r. dandártábornok, OIF igazgató válaszlevele ITT olvasható.


MKFE Kommunikáció
© 2019 MKFE all rights reserved.
This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.