Ma Bernát, Felícia napja van.

ORFK: „Vége a roncsderbiknek a hazai utakon!”

Óberling ezredes a videó-megosztás helyett a 112-es telefonszámot javasolja a járművezetőknek

A közösségi megosztó portálokon egyre több olyan felvétel jelenik meg, melyet menetrögzítő kameráikkal a hazai közlekedés szereplői vettek fel életveszélyesen összekapcsolt vagy hiányos rakományrögzítéssel haladó tehergépjárműveket követve. Óberling József ezredes, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője megerősítette: a rendőrség nem nézi tétlenül a főként balkáni országokból érkező járművek szabálysértéseit, azonban — mint mondta — nagy segítség lenne, ha a nevettető, ám veszélyes járműszerelvényeket videózás előtt a többi közlekedő azonnal jelentené a 112-es vonalon.


Szakmai körökben különösen az elmúlt hónapokban vált beszédtémává a főként román és bolgár honosságú autószállító trélerek és hiányosan rögzített rakománnyal közlekedő tehergépjárművek magyarországi megjelenése, melyek gyakran jogellenes műszaki átalakításokkal vagy túlterhelten közlekednek. Ezek közül is kirívó példa volt a rendőrség által az M1-es autópályáról július 19-én kiterelt romániai járműszállító, melyen oldalirányban (!) egy méternyire túllógott egy keresztben feltett utánfutó fara és vonóháromszöge.


Az elszaporodó esetek kapcsán a Közlekedéstudományi Intézet (KTI) interjút készített Óberling József rendőr ezredessel, aki elmondta: nagy teljesítményű rendőrségi autókkal célzott ellenőrzéseket hajtanak végre a veszélyes konvojok gépjárművezetői ellen, akiket „roncsderbizők” megjelöléssel illetett.


„Nagy szolgálatot tennének az autósok, ha — mielőtt filmezni kezdenék a ránézésre nevetséges, valójában rendkívül veszélyes járműszerelvényeket — felhívnák a rendőrséget. Ígérem, a bejelentést követően perceken belül azt is lefilmezhetik, ahogy a rendőrség kiállítja a forgalomból az efféle tehergépjárműveket és megkezdi az intézkedést a sofőrökkel szemben” — fogalmazott a rendőrségi főosztályvezető.


teljes interjú (KTI) »

© 2019 MKFE all rights reserved.
This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.