Ma Bernát, Felícia napja van.

A rekonstrukcióban érintett díjköteles útszakaszok útdíjcsökkentésére és a 15 perces vezetésiidő-kiigazítás alkalmazására tett javaslatot az MKFE

Egyesületünk – a korábbi megkeresések után – ismét az ITM-hez fordult a hazai autópálya felújítások miatt kialakult tarthatatlan közlekedési helyzet miatt, arra kérve a minisztérium illetékes állímtitkárságát, hogy vizsgálja meg – elsősorban az M1-es autópályán folyó kivitelezési munkák miatt – a díjköteles szakasz teljes mentesítésének, vagy a díj csökkentésének lehetőségét.


Karmos Gábor a levélben rámutat, hogy amellett, hogy az úthasználati díjért nyújtott szolgáltatás minősége a rekonstrukcióban érintett szakaszokon drasztikusan romlik, az ott kialakuló, akár több órás dugók bizonytalanná teszik a fuvarfeladatok időbeni teljesítését, ellehetetlenítik a járműmozgások előzetes tervezését, mindez plusz költséget (végeredményben veszteséget) generál a vállalkozásoknak, amelyet nem háríthatnak át a megrendelőikre.

Az MKFE emiatt a rekonstrukcióban érintett szakaszokon fizetendő útdíjak teljes vagy részleges eltörlését, továbbá a gépkocsivezetők vezetési idejére vonatkozó 15 perc kiigazítás lehetőségének alkalmazására tett javaslatot az ITM helyettes államtitkárai felé.

A Tóth Péter közlekedésért felelős helyettes államtitkárnak és Érsek István közlekedési hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkárnak megküldött levelet  IDE kattintva töltheti le.


MKFE kommunikáció

 

© 2019 MKFE all rights reserved.
This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.