Ma Pongrác napja van.

Együtt a magyar fuvarozókért – patrióta gazdaságpolitikára és hatékony ellenőrzésre van szükség!

A COVID-19 járvány a magyar gazdaság minden szereplőjét sújtja, a negatív hatások azonban egyes ágazatokban – például a közúti személyszállításban és árufuvarozásban – hatványozottan jelentek meg az elmúlt hetekben. A hazai közúti logisztikai ágazat védelme kiemelt nemzetgazdasági érdek, ahogy erre Schanda Tamás az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára is felhívta a figyelmet, arra kérve az árukibocsátókat, hogy megbízásaiknál a magyar fuvarozó cégeket preferálják. Kérjük, Ön is segítse ezt a folyamatot, és jelezze felénk, ha azt tapasztalja, hogy valamely fel- és lerakóhelyen igazolhatóan erősödött az utóbbi napokban, hetekben a külföldi fuvarozók és járműveik jelenléte.


Az új-koronavírus járvány újabb és gyorsuló ütemű piacvesztést okoz a magyar székhelyű áruszállító vállalkozásoknak: ennek oka a termelőüzemek leállása, vagy csökkentett működése mellett a megbízások számának és földrajzi megoszlásának átstrukturálódása. Az elmúlt években a nemzetközi fuvarpiacon folyamatosan terjeszkedő szereplők – például a lengyel, litván, lett vagy román cégek – most a korábbinál is agresszívebb árversenybe kezdtek, s bár az alacsony fuvardíjak az önköltségeiket sem fedezik, a székhelyük szerinti országban megszerzett import megbízásaik kompenzálják ezeket a kieséseket. Ebben a tisztességtelen árversenyben csak összefogással, patrióta gazdaságpolitikai szemlélettel lehet megvédeni a magyar gazdaságot, s megerősíteni, életben tartani az áruszállítással foglalkozó hazai cégeket.

Az érdekképviseletek üdvözlik Schanda Tamás és a magyar Kormány kezdeményezését, amelynek célja a magyar gazdaság védelme, amelyért minden magánember és vállalkozás tehet azzal, ha hazai árut vásárol, és hazai vállalkozások szolgáltatásait választja.

Kérjük Tisztelt Tagjainkat, hogy a mindennapokban e szellemiségnek megfelelően alakítsák saját ügyeiket és cégük működését, és egyben kérjük, hogy tájékoztassanak bennünket azokról a fel- és lerakóhelyekről, árukibocsátókról, megbízókról, ahol igazolhatóan erősödött az utóbbi napokban, hetekben a külföldi fuvarozók és járműveik jelenléte. Jelzéseiket kérjük e-mailben küldjék meg Illés Ferencnek, az Árufuvarozási Tanács titkárának (ha van rá mód fotókkal is kiegészítve) az This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címre.

Egyesületünk – a NiT Hungaryval együttműködve – levélben fogja felhívni ezeknek az árukibocsátóknak a figyelmét Schanda Tamás miniszterhelyettes közleményére.

A jelenlegi helyzetben különösen fontos a piacvédelem erősítése, az ellenőrzések számának növelése, hogy a járványhelyzetet kihasználó jogosulatlan fuvarozók távoltartása megvalósulhasson. Ennek a leghatékonyabb eszköze lehet az MKFE által kezdeményezett e-reg (előzetes elektronikus engedélyregisztrációs rendszer) beüzemelése, amelynek információink szerint már zajlik a tesztüzeme. Az MKFE kérni fogja, hogy már a tesztidőszak alatt is kiemelt figyelemmel kísérjék az ITM ellenőrei a tagvállalkozások által megküldött helyszínekre érkező vagy onnan induló járműveket és az engedélyek szabályos használatát.

Köszönjük a segítségüket!

MKFE Kommunikáció

© 2019 MKFE all rights reserved.
This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.