Ma Ármin, Pálma napja van.

Felhívás: fuvarozói javaslatok útdíjköteles elemi útszakaszok megbontására

A Versenyképesség 2.0 anyag kapcsán folytatott munkabizottsági egyeztetések alkalmával az útdíj tekintetében az a döntés született, hogy a minisztérium lehetőséget biztosít a fuvarozó érdekképviseleteknek arra, hogy minden év nyár végéig javaslatokat tegyenek bizonyos útdíjköteles elemi útszakaszok megbontására.


Adott útdíjköteles elemi útszakasz díjfizetési kötelezettsége az útszakasz használatának megkezdésekor keletkezik, vagyis akkor is meg kell fizetni a teljes útszakaszra érvényes útdíjat, ha azt csak részben használja a tehergépjármű. Az útdíjköteles elemi szakaszok megbontása azért szükséges, hogy olyan díjköteles utak után a fuvarozó ne fizessen, amit valójában nem is vett igénybe.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium ígéretet tett arra, hogy az érdekképviseletek által beküldött javaslatokat megvizsgálja, és azokat – legkésőbb a következő év január 1-jei hatállyal – beépítik a vonatkozó, 25/2013. (V. 31.) NFM rendeletbe. Egyes útszakaszok megbontását elsősorban újonnan létesült ipari park, logisztikai központ, gyártó üzem létesítése indokolhatja.

Kérjük Tisztelt Tagjainkat, hogy észrevételeiket, javaslataikat (konkrét útszakasz megjelölésével együtt) 2019. augusztus 26-ig küldjék meg Illés Ferenc árufuvarozási tanácstitkárnak, az This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címre.

Köszönjük az együttműködésüket!

MKFE Kommunikáció

© 2019 MKFE all rights reserved.
This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.