Ma Bernát, Felícia napja van.

Díjat alapított a NÚSZ és a KTE a közlekedési szakmának

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) és a Közlekedéstudományi Egyesülettel (KTE) július 31-én jelentették be, hogy megalapították a Közlekedési Innovációs Díjat, amellyel a közlekedési szakma kiemelkedő szakembereit szeretnék jutalmazni.


Fónagy János, a nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár, a KTE elnöke a sajtótájékoztatón elmondta: a kezdeményezés célja a közlekedési ágazat fejlesztését érintő kreatív ötletek, innovatív elképzelések felkarolása, a közlekedési szakma megbecsültségének, a szektor utánpótlás-nevelésének támogatása, összességében pedig Magyarország versenyképességének növelése, összhangban a kormányzati célokkal.


Bartal Tamás, a NÚSZ vezérigazgatója úgy fogalmazott: a díjat azok a 40 év alatti fiatalok kaphatják meg, akik a közlekedés területén létrehozott találmánnyal, szabadalommal, projekttel, technológiai fejlesztéssel vagy tudományos eredménnyel pályáznak az elismerésre. A Közlekedési Innovációs Díj birtokosa a NÚSZ jóvoltából 1 millió forintos pénzjutalomban is részesül.


A pályázat kiterjedhet a közlekedés bármely alágazatával összefüggő járműtechnológiára, infrastruktúra- vagy szolgáltatásfejlesztésre, forgalomtechnikai megoldásra, ellenőrzési és díjszedési rendszerre, közlekedés-gazdaságtanra, mobilitás-menedzsmentre. Mérnökök, fejlesztők, fejlesztői csapatok, felsőoktatásban, (akadémiai, állami és magán) tudományos környezetben dolgozók, hallgatók, kutatók, kutatócsoportok egyaránt pályázhatnak a díjra. A pályamunkákat egy 8 tagú, szakértőkből álló, független bizottsága bírálja el.


Az idei pályázatokat szeptember 15-ig kell beadni, a nyertest minden évben a NÚSZ Zrt. alapításának időpontjához közel, nagyszabású esemény keretében jelentik be a díj alapítói.


A pályázati felhívás a nemzetiutdij.hu és a ktenet.hu honlapon található.


MKFE Kommunikáció

© 2019 MKFE all rights reserved.
This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.