Ma Konrád, Tivadar napja van.

Tájékoztatás a Moldova/Transznisztria felé történő fuvarozáshoz

Tisztelt Árufuvarozók!
 
A Külügyminisztériumtól kapott tájékoztatás alapján, korábbi tájékoztatásunkkal összhangban ismételten felhívjuk a figyelmüket, hogy a Moldova területére történő fuvarozás során fokozott figyelemmel járjanak el az útvonal megválasztása során.


A konzuli tájékoztatás szerint az Ukrajna felől a Moldovai Köztársaság Dnyeszterentúli Területére történő belépés (áruszállítás), majd ezt követően a Moldovai Köztársaságnak a Dnyeszterentúli Területtől eltérő elhagyása (például Románia felé) határ- és vámrendészeti problémákat okozhat, és eljárást vonhat maga után. A moldovai fuvarok teljesítésekor tehát kizárólag a Chisinau ellenőrzése alatt álló határállomásokat vegyék igénybe beléptetés és vámkezelés céljából, különös figyelemmel a szakadár Dnyeszter-melléki területekre szánt szállítmányok esetében. Ettől eltérő esetben a moldáv hatóságok pénzbüntetéssel sújtják a fuvarfeladatot végrehajtó vállalkozást.
 
Amennyiben mégis Ukrajna felől lépnek be  Transznisztria területére, ügyeljenek arra, hogy a kilépés is ugyanazon az útvonalon történjék, elkerülendő a fenteikben vázolt problémákat.

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.