Ma Béla napja van.

Az MKFE a nagykövetek közbenjárását kérte a január 2-ai szlovén „kamionstop” miatt

Becsey Zsolt főtitkár Bátorfi Edit ljubljanai nagykövettel egyeztetett a 2017. január 2-ai szlovén „kamionstop” ügyében. Mint ismeretes, Szlovéniában – előzetesen megküldött hivatalos tájékoztatás nélkül – kamionstopot rendeltek el január 2-ára. A korlátozás miatt számos fuvarozót büntettek meg önhibáján kívül a szlovén hatóságok.


Egyesületünk sem az IRU-tól, sem a szlovén társegyesületünktől, sem más magyar szervektől nem kapott előzetes információt a január 2-ai szlovéniai forgalomkorlátozásról, amelyről ezért csak az érintett napon tudtunk tájékoztatást adni tagjainknak. A visszajelzések alapján sajnos több fuvarozónk járművét megbüntették a szlovén rendőrök.

Becsey Zsolt felkereste Bátorfi Editet, Magyarország szlovéniai nagykövetét, és arra kérte, hogy formálisan járjanak el az ügyben a szlovén hatóságok felé, jelezve nekik, hogy az újonnan bevezetett korlátozásról szervezetink semmilyen információt nem kaptak. Bátorfi Edit ígéretet tett arra, hogy az ügyben eljár a szlovén közlekedési illetve belügyi tárcánál, egyben arra kéri az ügyben érintett fuvarozókat, hogy jelezzék az MKFE felé, ha január 2-án a kamionstop megszegése miatt büntetést szabtak ki rájuk Szlovéniában. Kérjük, hogy az esetek rövid leírását (mikor, hol, miért és mekkora összegre büntették a járművet) küldjék meg a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

Becsey Zsolt felvette a kapcsolatot a budapesti szlovén nagykövettel is. Ksenija Škrilec jelenleg Ljubljanában tartózkodik, őt a főtitkár arra kérte, hogy a január 2-án önhibájukon kívüli megbírságolt gépkocsivezetőkkel szemben méltányos elbánást tanúsítsanak a szlovén hatóságok.

 

MKFE kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.