Ma György napja van.

Közelgő változások a TIR-EPD alkalmazásban

Tisztelt TIR Carnet felhasználó Fuvarozók!


A TIR-EPD alkalmazás újabb verziója a következő új lehetőségekkel fog bővülni 2017. február 27-től:

•    Új TIR-EPD rögzítésekor első lépésként megjelenik a garancia típusa és a TIR Birtokos azonosítója. Mivel ennél a lépésnél még nem kell semmilyen adatot bevinni, a TIR-EPD felhasználó folytathatja közvetlenül a következő lépéssel.
•    A TIR igazolvány számát és érvényességi idejét csak a TIR-EPD kitöltés utolsó lépésnél kell majd felvinni. Ez a módosítás a felhasználói javaslatok alapján történt, ezzel is több rugalmasságot biztosítva a nyilatkozat kitöltés során.
•    A TIR-EPD kitöltés második lépéseként, az útvonal megadásakor, az országok közti fuvarozási mód megadására kerül sor (közút, vasút, légi, tengeri) – alapértelmezésben a közút van kijelölve. Ez, és a következő fejlesztés a TIR intermodális felhasználását teszi lehetővé.
•    A TIR-EPD kitöltés negyedik lépésénél, ahol a jármű és a gépkocsivezető adatait kell megadni, lehetséges lesz különböző járművek és –igény szerint- gépkocsivezetők adatait rögzíteni minden útszakaszhoz. Alapértelmezésben a program feltételezi, hogy ugyanaz marad a jármű és a gépkocsivezető is a teljes út során. Ettől eltérő esetben ki kell venni a jelzést a megfelelő jelölőnégyzetből.  
•    Végül az alkalmazás automatikusan érvényesíti az utolsó lépésben megadott e-mail címe(ke)t, melyre a TIR-EPD-vel kapcsolatos értesítések kerülnek elküldésre.


MKFE
TIR Szakterület
Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.