Ma Gedeon, Johanna napja van.

Változnak az áfafizetési szabályok Svájcban, 2018. január 1-től

2018. január 1-től új áfafizetésre vonatkozó szabályok lépnek érvénybe Svájcban.

jelenlegi szabályozás értelmében azoknak a cégeknek, melyeknek a Svájc területén lebonyolított forgalmuk éves bevétele eléri, vagy meghaladja a 100 000 svájci frank értékhatárt, regisztrációt követően adófizetési kötelezettségük van.
Ez a gyakorlat versenyhátrányba hozta a svájci vállalkozásokat különösen a határok mentén elhelyezkedő vállalkozásokat –, ezért szükségesnek látták a módosítások bevezetését.
2018. január 1-től minden olyan vállalkozás köteles adót fizetni, amelynek éves bevételei elérik, vagy meghaladják a 100 000 svájci frank értékhatárt GLOBÁLISAN, már nem csak a Svájcban lebonyolított forgalmat veszik figyelembe.
Kivételt jelentenek a szabályozás alól a vállalkozások, amelyek postai rendelésekkel kapcsolatos fuvarozást bonyolítanak le, ezen vállalkozások esetében csak 2019. január 1-től lépnek hatályba az adófizetési kötelezettségek. A hatóságok az 1 éves csúszást azzal indokolták, hogy a svájci Postának időre van szüksége, amíg a technikai feltételeknek eleget tud tenni.

További angol nyelvű információ elérhető a következő linken:
https://www.admin.ch/gov/en/start/documentation/media-releases.msg-id-66940.html


(Forrás: ASTAG, 2017. június)


MKFE kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.