Magyar kamionstop március 15. hétvégéjén

2013. március 14. csütörtök, 15:05

Március 1. óta a kamionstop tavaszi rendje szerint!

Mint korábban írtuk, a március 15-i nemzeti ünnepünk hosszú hétvégéjén Magyarországon a „kamionstop”, azaz a 7,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművekre vonatkozó közlekedési korlátozás — mind belföldeseknek mind pedig nemzetköziseknek — az alábbi órarend szerint alakul.

Nehéz tehergépjárművekkel tehát hazánk útjain közlekedni tilos:


2013. március 14. (csütörtök) 22:00 órától » március 15. (péntek) 22:00 óráig , és

2013. március 16. (szombat) 22:00 órától » március 17. (vasárnap) 22:00 óráig.


FONTOS! Mint minden évben, így idén március 1-jétől is kezdetét vette a kamionstop tavaszi rendje: ez annyit tesz, hogy véget ért az EURO 3-4-5-ös járművek nemzetközi fuvarjainak téli mentessége, így tehát márciustól a kamionstop nekik is kötelező: a tiltás egyaránt vonatkozik mind a belföldi, mind a nemzetközi fuvarfeladatot végző, 7,5 t össztömeg feletti tehergépjárművekre! Az államhatártól a telephelyig vagy lerakóhelyig sem lehet „hazagurulni”, mert az a kedvezmény minden évben csak júliusra és augusztusra vonatkozik!!!


KIVÉTELEK. A közlekedési korlátozás alól mentesülők körét a 190/2008-as kormányrendelet rögzíti. A kivételek nagy vonalakban a megszokottak: élő állat, friss tej, tejtermék, friss és fagyasztott hús, hústermék, friss pékáru, gyorsan romló élelmiszer, tojás, friss zöldségáru, valamint az ilyen rakományokért üresen közlekedő tehergépkocsik stb. A közlekedési korlátozás alól mentesülők körét a nehéz tehergépkocsik közlekedésének korlátozásáról szóló 190/2008. (VII. 29.) kormányrendelet rögzíti, melyet mindig megtalál a holnapunk nyitóoldalán, a nagy képeknél vagy közvetlenül itt (MEGNYITÁS »).


EURÓPAI ORSZÁGOK KORLÁTOZÁSAI:
gyors áttekintő tabella egész hónapra »
országok adatbázisa kivételekkel, útvonalakkal »