Aktuális NAV üzemanyag árak

2011. május 11. szerda, 10:54

 

 


 

A NAV közleménye a 2016. április 1-je és április 30-a  között alkalmazható üzemanyagárakról
(Magyar Közlöny)

 

üzemanyag

Ft/liter

ESZ-95 ólmozatlan motorbenzin

304

Gázolaj

306

Keverék

339

LPG autógáz

202

 


Ha a személyi jövedelemadó törvény hatálya alá tartozó magánszemély az üzemanyagköltséget a közleményben szereplő árak szerint számolja el, nem szükséges az üzemanyagról számlát beszerezni. Itt megtalálja a korábbi hónapok és évek APEH-üzemanyagárait »

* * *

Az APEH 2010. január 4-én időközbeni ármeléssel kapcsolatos közleményt jelentetett meg a jövedéki adó emelése miatt. (A közlemény szerint "ha a fogyasztói üzemanyagárat törvényben vagy kormányrendeletben előírt szabályok változásának következményeként növelik, az adott hónapra közzétett üzemanyagárat az említett szabályok változásával összefüggő fogyasztói áremelés időpontjától az adott hónap végéig a bejelentett áremelés mértékével növelten lehet alkalmazni.”

* * *

2007. július 1. óta a 98-as oktánszámú benzin bizonylat nélkül elszámolható árának közzétételére nem kerül sor, melynek az az oka, hogy a személyi jövedelemadó törvényben megjelölt üzemanyagár megállapítására vonatkozó rendelkezések alkalmazására nincs mód a forgalomból történő folyamatos kivonás miatt.


MKFE — Budapest, 2016.