Előzetes árubejelentési kötelezettség Kínában

2018. május 25. péntek, 12:08

Tisztelt TIR felhasználó Fuvarozók!

Az IRU-tól kapott információk alapján felhívjuk szíves figyelmüket, hogy kínai vámhatóság közlése szerint a Kínába be-, illetve az onnan kilépő szállítmányok esetében kötelező az előzetes, elektronikus úton történő adatszolgáltatás!
Az IRU a fenti célra javasolja a TIR-EPD alkalmazás használatát, amely minden tekintetben megfelel a kínai vámhatóság elvárásainak, így az előzetes adatszolgáltatási kötelezettség azzal teljes körűen teljesíthető.


MKFE TIR szakterület

Nemzetközi felmérés a kamionparkolókról – magyar nyelvű segédlettel

2018. május 22. kedd, 10:25

Tisztelt Tagjaink!

Jól ismertek Önök előtt a 45 órás pihenő kivétele feltételeinek Európa-szerte tapasztalható szigorodásából és a megfelelő infrastruktúra hiányából fakadó egyre súlyosbodó kihívások.
Az Európai Bizottság következő infrastruktúrafejlesztési programja keretén belül mintegy 2 milliárd eurós költségvetést tervez minősített, biztonságos kamionparkolók kialakítására és fejlesztésére. Az európai uniós gigaprojektet megalapozó és előkészítő tanulmány elkészítésében – egy konzorcium résztvevőjeként – az IRU stratégiai szerepet játszik.

Bővebben: Nemzetközi felmérés a kamionparkolókról – magyar nyelvű segédlettel

Változatlan maradt a szerb engedélykontingens

2018. május 18. péntek, 14:05

Beszámoló a 2018. május 9-10-én tartott szerb magyar vegyesbizottsági ülésről.

A 2018. május 9-10-én, Belgrádban lezajlott a szerb-magyar vegyesbizottsági ülésen Egyesületünket Tóth István, orosz nyelvterületekért felelős információs referens képviselte. A két napos ülés jegyzőkönyv aláírásával zárult, amelyben mindkét fél egyetértése mellett a 2017-es engedélymennyiség került meghatározásra a 2018-as évre vonatkozóan.

Bővebben: Változatlan maradt a szerb engedélykontingens

A Kínai Népköztársaság is aktív tagjává válik a TIR Egyezménynek

2018. május 18. péntek, 11:38

Tisztelt TIR felhasználó Fuvarozók!

 

Az IRU-tól kapott információk alapján a következőkről tájékoztatjuk Önöket:

Bár a Kínai Népköztársaság már korábban csatlakozott a TIR Egyezményhez, az aktív, TIR kibocsátói és garantőri tevékenység 2018. május 18-tól kezdődik meg az országban. Ettől az időponttól Kína területén is használhatóvá válik a TIR garancia.
A TIR igazolványokat kibocsátó nemzeti garanciavállaló szervezet a Kínai Közúti Fuvarozók Egyesülete (China Road Transport Association - CRTA),  a garanciavállalás mértéke a Kínai Népköztársaság területén 100 000,- EUR mértékig terjed.
A TIR igazolványok kezelésére megnyitott kínai vámhivatalok adatai:


Nagyobb képért, kérjük, kattintson a képre!

MKFE TIR szakterület