Ma Ervin napja van.

IRU Nagydíj Pályázat – 2012

A pályázatok MKFE titkárságára történő beadásának határideje 2011. november 10.


Az IRU kétévente pályázatot ír ki Nagydíjra, melyet olyan szakmailag és erkölcsileg is kiemelkedő gépkocsivezető, személyiség, esetleg testület nyerhet el, aki/amely kivételesen bátor tettet hajtott végre nemzetközi árufuvarozás/személyszállítás során/vonatkozásában, emberélet, az áru vagy a jármű megmentése érdekében.


A kitüntetést egy olyan testület is elnyerheti, amely megfelel a szabályzat szellemének és szándékának. Adott esetben — amennyiben két pályázó is hasonló jelentőségű bátor tettet hajtott végre —, a zsűri két díj megítéléséről is dönthet.


A 2012. évi IRU Nagydíj Pályázat feltételei:

1. A pályázónak kivételesen bátor tettet kellett végrehajtania nemzetközi fuvarozás során emberélet, az áru vagy a jármű megmentése érdekében.

2. Amennyiben hivatásos gépkocsivezető a pályázó, legalább öt éve hivatásos gépkocsivezetőként kell dolgoznia

3. Saját hibájából nem okozhatott munkahelyi- vagy közlekedési balesetet

4. Nem sérthette meg súlyosan a közúti-, vám- vagy közigazgatási előírásokat azokban az országokban, ahol gépkocsivezetőként dolgozott

5. A megfelelően dokumentált pályázatot az IRU nemzeti tagegyesülete útján kell benyújtani az IRU-hoz


Országonként az IRU nemzeti tagegyesületei csak 2–2 pályázatot nyújthatnak be. A nagydíj díszoklevélből, éremből és pénzjutalomból tevődik össze.


A 2012. évi Nagydíj odaítéléséről — az IRU-hoz a tagegyesületektől beérkezett pályázatok alapján — egy öttagú (különböző nemzetiségű tagokból álló) nemzetközi zsűri dönt, melynek legalább két tagja az IRU-t képviseli, a több három tagja nemzetközileg elismert személyiség. A zsűri elnöke az IRU elnöke. A zsűri döntése megmásíthatatlan. Az IRU Nagydíjat a 2012. évi IRU Konferencián adják át a nyertes(ek)nek. A díjat elnyerő gépkocsivezetőt az IRU három napig vendégül látja az IRU Kongresszuson. A nyertes útiköltségéhez az IRU nemzeti tagegyesülete nyújt támogatást.


A 2012. évi IRU Nagydíj Pályázatok egyesületünkhöz történő benyújtásának határideje 2011. november 10. Az MKFE vezetősége által kiválasztott pályázatokat — angol vagy francia nyelvre történő fordíttatásuk után — az IRU-ba továbbítjuk. Az IRU felhívta a figyelmet, hogy a határidőn túl beérkező pályázatokat nem áll módjában figyelembe venni, ezért kérjük a fenti határidő betartását.

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.