Ma Mihály napja van.

Oroszország: szigorodnak a határátlépés feltételei, duplájára nő az útdíj

 A nem belorusz és orosz állampolgárságú gépkocsivezetők csak olyan határellenőrzési pontokon léphetnek az Oroszországi Föderáció területére, ahol megfelelő útlevél- és vízumellenőrzés történik.


Határátlépés
Hivatalosan meg nem erősített információ szerint januártól az orosz hatóságot érvényre akarják juttatni azt az egyébként létező előírást, miszerint a nem belorusz és orosz állampolgárságú gépkocsivezetők csak olyan határellenőrzési pontokon léphetnek az Oroszországi Föderáció területére, ahol megfelelő útlevél- és vízumellenőrzés történik. Ez leginkább a Belorusszián keresztül Oroszországba tranzitforgalmat bonyolító fuvarozókat érinti.

Emiatt a belorusz-orosz határ átlépésére magyar állampolgárságú gépkocsivezetőknek az alábbi határátkelőkön van lehetőségük:

«Байдаково» (РФ) — «Кострово» (РБ),

«Долосцы» (РФ) — «Юховичи» (РБ),

«Клиновое» (РФ) — «Горбачево» (РБ),

«Стайки» (РФ) — «Краснополье» (РБ),

«Лобок»(РФ) — «Езерище» (РБ),

«Дрозды» (РФ) — «Шлыки» (РБ).


A további részleteknek igyekszünk mielőbb utánajárni. Annyi azonban már most is ismert, hogy Krasznaja Gorkánál minden probléma nélkül haladhatnak át a külföldi járművek.

Útdíj
Szeretnénk továbbá felhívni azoknak a fuvarozóknak a figyelmét, akik Oroszország irányába fuvaroznak, hogy a hatályos jogszabályok szerint február 24-től nem a most érvényes útdíjakkal kell a fuvarköltségeiket számolni, hanem több mint kétszeres útdíjjal.
Ekkortól szűnik meg az útdíj 2015. november 15-i bevezetésekor meghirdetett kedvezményes tarifa (1,53 rubel/km), vagyis kilométerenként (a jelenlegi információ szerint) 3,73 rubelt kell fizetni.


MKFE kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.