Ma Fülöp, Jakab napja van.

TIR-EPD előzetes adatszolgáltatás Ausztriában és Hollandiában is

Tisztelt TIR felhasználó Fuvarozók! Az IRU-tól kapott információk alapján már Ausztriában és Hollandiában is lehetőség van TIR-EPD útján az előzetes adatszolgáltatásra a nemzeti vámhatóságok felé.


Hollandiában 2016 márciusa, Ausztriában pedig 2016 november 7. óta üzemel az IRU ingyenesen használható alkalmazása.


A korábban ismertetett kazah kezdeményezésről szóló információhoz érkezett az alábbi kiegészítés:

  • A TIR-EPD benyújtás díja 5,- USD a legfeljebb 10 árucikket tartalmazó nyilatkozatonként. A 10-nél több árucikket tartalmazó nyilatkozatok díját az ABBAT eseti elbírálással állapítja meg.
  • Az ABBAT Iránban, Kazahsztánban és Üzbegisztánban felmerült, TIR-EPD-t érintő problémás esetekben nyújtott TIR-EPD forródrót szolgáltatása minden TIR felhasználó számára ingyenes.

A TIR-EPD benyújtás szolgáltatás igénybe vételéhez a következő dokumentumokat kell az ABBAT felé benyújtani:

  • A fuvarokmányok (TIR Carnet, CMR, kereskedelmi számla és bármely más vonatkozó dokumentum) eredeti, vagy szkennelt példánya;
  • Hivatalos levél a saját Egyesületétől egy listával, mely tartalmazza azon fuvarozó vállalkozásokat amelyek használni kívánják ezt a szolgáltatást;
  • Írásos felhatalmazás a vállalkozástól, melyben felhatalmazza az ABBAT-ot, hogy a nevében TIR-EPD nyilatkozatot nyújtson be (szabad formátumban).

 

Emlékeztetőül: az ABBAT szolgáltatásai minden TIR Igazolvány Birtokos számára elérhetőek orosz, tadzsik, fárszi és angol nyelveken, hétfőtől péntekig, 08:00 – 18:00 (GMT +5) között, akár közvetlenül az egyesület állomásain, akár távolról, e-mail útján.

Mr. Sorbon Shodiev: (+992) 93 600 12 07 / Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. (Dushanbe)

Mr. Sherkhan Obidpur: (+992) 93 338 88 77 / Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. (Tursunzade)

Mr. Bahrom Masharipov: (+992) 92 773 02 33 / Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. (Khujand)


MKFE Vámszakmai csoport

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.