Ma Ervin napja van.

Csornai terelés a 86-oson (helyesbítés)

Helyesbítésre szorul a csornai forgalomterelés kapcsán adott korábbi tájékoztatásunk, ugyanis nem egy többkilométeres útszakaszon, csupán a város vasúti átjárójánál lesz korlátozás. Mint szóltunk róla, ősszel felújítják Csorna belterületén a 86-os főút vasúti átjáróját. A helyszínt 2012. szeptember 28-án 16:00 órakor zárják le, és október 8-án 06:00 órakor nyitják meg.


Erről a GYSEV Zrt. közleményben tájékoztatta egyesületünket. Helyesbíteni kell azonban, hogy a 86-os út csupán a vasúti átjáró 100 méteres körzetében lesz zárva, s ott a kamionok (néhány méterrel arrébb) csak egy sávban, igen nehézkesen fognak tudni elhaladni. Mint kiderült, a vasúttársaság nem kötelező jelleggel, csak alternatív útvonalként ajánlotta a Csorna - Farád - Bogyoszló - Sopronnémeti - Szil kerülőutat; ez azonban az MKFE szerint nem helyes.


Egyesületünk nem látja célravezetőnek, hogy a tranzitforgalom a kistelepülésekre zúduljon; különösen, hogy az ottani (alig 5 méter széles) mellékutakon nehezen fér el két, egymással szemben közlekedő tehergépkocsi, s olyan kanyarulatok is vannak arra, melyeket egy nyerges járműszerelvénnyel lépésben lehet bevenni. Az MKFE szeptember 11-én egyeztetett az érintett községek polgármestereivel, akik megerősítették: útjaik nemcsak alkalmatlanok a tranzit-teherforgalom bonyolítására, de tiltakozó megmozdulást is kilátásba helyeztek arra az esetre, ha a forgalom terelése e meggondolatlan terv szerint valósulna meg. Egyesületünk párbeszédet szeretne folytatni a polgármestereken túl magával a GYSEV-vel is egy ésszerűbb megoldást sürgetve, hisz a „kisfalvas” kerülés nemcsak az ottani lakóknak, hanem a tehergépkocsi-vezetőknek is kellemetlen tortúra, s egyben plusz üzemanyag-költség.

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.