Ma Ervin napja van.

Budapest: nagyobb munkák az utakon

Az őszi hónapokban több olyan városrendezési és közmű-felújítási munka is folyik a főváros útjain és terein, melyek kellemetlenségeket okoznak a közlekedőknek.


1.) A Hungária körút - Thököly út kereszteződésében éjjel-nappal dolgoznak egy közművezeték kijavításán. A csövek hibájából adódó szivárgás miatt ugyanis 300 köbméter föld szabályosan eltűnt az úttest alól. Az utat nagy területen fel kellett bontani. Az északi irányból érkező járművek időnként egykilométeres hosszban torlódnak fel. A városvezetés közleménye »


2.) Főként a kisáruszállító járművekkel közlekedőknek fontos tudnivaló, hogy továbbra is tart a Nagykörút déli szakaszának villamospálya-felújítása a Blaha Lujza tér és a Corvin-negyed között. A forgalmi rend változása miatt közúton is nehezen járható ez a szakasz, sőt, a keresztező utakon (Üllői út, Baross u. stb. is torlódásokra kell számítani.) A munka befejezésének várható időpontja: 2012. november 5.


3.) Teljes rekonstrukció kezdődik novemberben az V. kerületben, a Ferenciek terén és a Március 15. téren. Ez főként majd a Belváros nevezetességeihez turistabuszokkal érkezőknek okozhat fejfájást. A környéket várhatóan másfél éven keresztül, egészen 2014 tavaszáig bitorolják a markológépek. A közúti forgalom rendjét a városrendezési terv szerint teljesen átszervezik, a Ferenciek tere alatt húzódó Y alakú jármű-aluljárót betemetik. (Amint körvonalazódik, hogyan alakul a rekonstrukció idejére a Molnár utcai hotel előtti nagy buszparkoló sorsa, tájékoztatni fogjuk személyszállító tagjainkat.) A belvárosi rekonstrukció részletei és 3 dimenziós látványterv: www.belvarosujfoutcaja.hu »

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.