Ma Mihály napja van.

Kereskedelmi gázolaj: mindenki január 20-tól igényel

Akár éves, akár negyedéves visszaigénylést választ valaki, január 20. óta egyaránt beadhatja az előző tárgyidőszakra vonatkozó jövedéki adó-visszaigénylését a Nemzeti Adó- és Vámhatóság területileg illetékes igazgatóságához, ha ottani regisztrációs kötelezettségét előzőleg időben teljesítette, és adó-visszatérítésre jogosult járműveit a fő szabályok szerint tankolta.


Mint korábban írtuk: a törvény idén ad először lehetőséget a havi rendszerességű visszaigénylésre. A visszakérhető jövedékiadó-összeg az előző évihez képest (2013. január 1-jétől) nem változott, azaz literenként 17 forint maradt. Emlékeztetőül még néhány fontos tudnivaló:

» az adó-visszaigénylési jog a vásárlás, illetve a telephelyen történt tankolás napján keletkezik (amikor a gázolajat betöltötték a járműbe).

» az adó-visszaigénylési jog legfeljebb a vásárlás, illetve a telephelyen történt tankolás hónapját követő 12 hónapon belül érvényesíthető (2013-ban tehát már nem lehet pl. 2011. szeptemberi tankolások adóját visszaigényelni).

» a vállalkozás életében vagy a járműparkban bekövetkezett változásokat 10 napon belül be kell jelenteni a vámhatósághoz!


KISOKOS KERESKEDELMI GÁZOLAJHOZ:
kinek, hogyan, mikor, kitől, mire...? »

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.