Ma Ervin napja van.

Mindenszentek és hosszú hétvége — magyar kamionstop

 
EMLÉKEZTETŐ — Mindenszentek napja (november 1.) idén péntekre esik, és Magyarországon munkaszüneti nap lesz. Az ünnep körüli napokban és a hosszú hétvégén a „kamionstop”, azaz a 7,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművek közlekedési korlátozása az alábbiak szerint alakul hazánk útjain.

A közlekedés e járművekkel tilos:


2013. október 31. (csütörtök) 22:00 órától » november 1. (péntek) 22:00 óráig

2013. november 2. (szombat) 22:00 órától » november 3. (vasárnap) 22:00 óráig


Külföldről jövet ősszel a legközelebbi telephelyig sem szabad „hazagurulni”, így tehát a korlátozás mind a belföldi, mind pedig a nemzetközi fuvarfeladatot teljesítő tehergépkocsikra vonatkozik. (A hagyományos kivételek — romlandó élelmiszer, élő állat stb. — természetesen változatlanul alanyi mentességet élveznek.)


NOVEMBER 4-TŐL KEZDŐDIK A KEVÉSBÉ SZENNYEZŐ NEMZETKÖZISEK TÉLI MENTESSÉGE — Októberben és november első napjaiban még a kamionstop „őszi rendjét” kell alapul venni, azaz addig a fenti korlátozás mind a belföldesekre, mind pedig a nemzetközisekre vonatkozik. November 4-től azonban már „téli rend” lesz irányadó: ez annyit tesz, hogy az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan november 4-től egészen március 1-jéig a hétvégi és ünnepnapi közlekedési korlátozás Magyarországon nem vonatkozik a legalább EURO 3-as környezetvédelmi besorolású, nemzetközi forgalomban közlekedő tehergépkocsikra.

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.